Naslovna Događaji U toku prijave za tradicionalna takmičenja na Kusjačkoj plaži 10. jula

U toku prijave za tradicionalna takmičenja na Kusjačkoj plaži 10. jula

970
0

Celodnevni program „Dunav je moje more“ okupiće u nedelju 10. jula ljubitelje Dunava. Program se organizuje u okviru „Negotinskog leta“ a posetioce očekuju takmičenja u pecanju i veslanju, Kusjačka regata i kotlić, kao i koncerti grupa „Madicine“ i „Max in band“.

Priključujući se programu obeležavanja Međunarodnog dana Dunava, Turistička organizacija opštine Negotin (TOON) pod pokroviteljstvom lokalne samouprave u saradnji sa Udruženjem sportskih ribolovaca „Timok“ Negotin organizuje ovaj program u cilju podizanja svesti za očuvanje reke kod što većeg broja ljudi, uz apel za racionalnu upotrebu vodnih resursa.

Već tradicionalno, prvi program – takmičenje u pecanju rezervisan je za učesnike do 14 godina. Članovi Udruženja sportskih ribolovaca „Timok“ Negotin obeležiće stazu, upoznati takmičare sa pravilima pecanja i brinuti o njihovoj bezbednosti tokom samog takmičenja, po čijim se propozicijama peca dva sata, nakon čega se ulov meri i vraća u Dunav.

Prijava za učešće podnosi se Udruženju sportskih ribolovaca “Timok” ili dolaskom na Kusjak na sam dan takmičenja, u nedelju 10. jula najkasnije do 7:30 sati. Početak takmičenja je u 8 sati, a proglašenje pobednika u pecanju planirano je za 12 sati.

U okviru programa „Dunav je moje more“ u nedelju 10. jula od 9 sati biće organizovana Кusjačka regata u kojoj zainteresovani učestvuju sa svojim plovilima, a start je sa pristaništa u Mihajlovcu.

Ukupna dužina regate je šest kilometara, a doček učesnika se na kusjačkoj plaži očekuje oko 11 sati i 30 minuta.

Zainteresovani za učešće u regati treba da se prijave Turističkoj organizaciji opštine Negotin na broj 019/547-555, lično u ulici Кraljevića Marka 6 u Negotinu ili na startu regate u Mihalovcu u nedelju najkasnije do 8:30 sati.

Od 12 sati počinje i takmičenje u spremanju “kusjačkog kotlića“ ili riblje čorbe koja će tradicionalno nakon ocenjivanja biti ponuđena za degustaciju besplatno.

Zainteresovani za učešće u takmičenju treba da se prijave TOON-u ili na licu mesta, uoči početka takmičenja najkasnije do 11:30 sati.

Broj prijavljenih ekipa ograničen je na 20, a svaku čine dva takmičara. Prema propozicijama, organizator obezbeđuje glavni sastojak riblje čorbe, kao i drva za spremanje kotlića.

U 15 sati počinje takmičenje u veslanju. Ekipu čine dva učesnika, kanui sa veslima su obezbeđeni, a kao i za ostale discipline, prijavljivanje je u TOON-u ili najkasnije pola sata uoči takmičenja, tj. do 14:30h na kusjačkoj plaži.

Proglašenje pobednika u disciplinama “kusjački kotlić“ i veslanju predviđeno je za 17 sati.

Tokom prepodneva za muzički deo programa zadužena je grupa „Madicine“ iz Zaječara koja je nedavno u okviru Sajma meda i vina oduševila publiku, a smatra se jednim od najboljih “cover” bendova.

Posle proglašenja pobednika i dodele priznanja od 17:30 nastupa negotinski sastav „Max in bend“ koji potpuno drugačijim repertoarom osvaja srca sve većeg broja svojih vernih pratilaca.