Naslovna Društvo U toku Malogospojinski vašar u Negotinu

U toku Malogospojinski vašar u Negotinu

1102
0

Nadaleko čuveni vašar koji se svake godine održava 21. septembra na Malu Gospojinu i ovog septembra doveo je u Negotin vašarlije iz raznih krajeva Srbije, ali i  iz Bugarske i Rumunije.

I ovaj negotinski vašar, treći ovogodišnji, okupio je trgovce i preprodavce iz svih krajeva Srbije koji su vašarlijama ponudili i bukvalno sve što bi moglo da im zatreba.

Našli su se tu i nameštaj, i nadgrobni spomenici, mermerne česme, baštenski ukrasi, ali i razni alati, zavese, garderoba, nova i polovna, pa čak i čokolada na kilogram.

Kako je i sezona pripremanja zimnice u toku, trgovci su ponudili kupcima i šporete, kube za pečenje paprike, šerpe za pekmeze i druge đakonije, kazane za pečenje rakije, popularnog krčka..

Vašar nije vašar ako tu nisu i mekike, liciderska srca, susamke i lulice, ali i kafane sa prasećim i jagnjećim pečenjem za goste kojima ne smeta ni gužva, ni prašina.

Posetioci su jednako zadovoljni ponudom, ali trgovci, nažalost, najčešće kažu, da je potražnja sve slabija. Stiče se utisak da se najviše kupuje ariljski veš, čarape na akcijskoj ponudi, polovna garderoba i naravno, mekike i američke krofnice.

Vašaru su se opet najviše obradovali najmlađi kojima su na raspolaganju luna park, ringišpili, vozići i razne sprave u kojima minut-dva vožnje staje i do 200 dinara.