Naslovna Sport U toku je Letnji sportsko zabavni kamp u Negotinu

U toku je Letnji sportsko zabavni kamp u Negotinu

1017
0

Za decu Negotina od pet do 15 godina Školica sporta Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“ u saradnji sa ostalim klubovima Sportskog saveza organizuje Letnji sportsko zabavni kamp u Negotinu.

foto: Školica sporta

Školica sporta Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“ u Negotinu, koju vode profesor fizičkog vaspitanja Ana Ranđelović sa svojim kolegama i saradnicima, otvorila je sezonu  aktivnog odmora i vežbanja u prirodi i na sportskim terenima.

Letnji sportsko zabavni kamp u Negotinu sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama omogućava deci od pet do 15 godina da se bave sportom, aktivno provedu slobodno vreme u društvu svojih vršnjaka, ali i da savladaju nove veštine i steknu zdrave životne navike.

foto: Školica sporta

Prva grupa polaznika Kampa od 1. do 13. jula na više lokacija u gradu na otvorenom uživa u svom letnjem raspustu, vežbajući i družeći se.

Program ovog Letnjeg sportsko zabavnog kampa podrazumeva zabavu, družernje i vežbanje na otvorenom, gde kroz grupne treninge raznih sportova i aktivnosti, kroz edukativne i kreativne radionice upoznaju svoje mogućnosti i sposobnosti ka nekim novim aktivnostima”, kaže inicijator ovog programa, Ana Ranđelović.

Prva nedelja kampa je uspešno završena, ali se i u drugoj, već od ponedeljka, deca mogu uključiti u sportske i zabavne aktivnosti koje se realizuju na stadionu, bazenu, Badnjevu, Bukovu, na terenima u Osnovnoj školi “Branko Radičević” i u Pedagoškoj akademiji. Kontakt telefon je 064/9899994.

“Program razvija svest kod dece o važnosti bavljenja sportom i rekreacijom, vežbanju kao dobrom preduslovu oko odabira sporta za naredni period, zdravim navikama, zdravoj ishrani. Uključeni su u oko 20 sportsko zabavnih aktivnosti koje  pozitivno utiču na rast, razvoj i zdravlje dece, kao što su: trčanje, pešačenje, orjentiring, plivanje, ronjenje, štafete, poligoni, igre bez granica, gimnastika, bagminton, tenis, stoni tenis, šah, padobrani, roleri, bicikle, trotineti, fudbal, odbojka, košarka, rukomet”, dodaje Ana Ranđelović.