Naslovna Društvo U toku izgradnja sistema za osmatranje i obaveštavanje: Proba sirena u Negotinu...

U toku izgradnja sistema za osmatranje i obaveštavanje: Proba sirena u Negotinu i okolini 30. jula

2326
0

U okviru izgradnje sistema za osmatranje i obaveštavanje u četvrtak 30. jula na alarmnim stanicama u Negotinu, Slatini, novom Mihajlovcu, Prahovu i na hidroelektrani “Đerdap dva” biće izvršena akustična merenja.

Akustična merenja obaviće se na alarmnim stanicama u Negotinu, Slatini, u novom delu Mihajlovca, Prahovu i na Hidroelektrani “Đerdap dva“.

Stručnjaci elektrane i serviseri iz Instituta “Mihajlo Pupin” u četvrtak, 30. jula će tokom prepodneva pojedinačno na svim ovim lokacijama aktivirati sirene, dva puta u trajanju od 30 sekundi do jednog minuta, kako bi izvršili potrebna akustična merenja.

Sistem za osmatranje, obaveštavanje i uzbunjivanje na teritoriji opštine Negotin, koji gradi Hidroelektrana “Đerdap dva”, podrazumeva postojanje alarmnih stanica na najznačajnijim tačkama u slivu vodotokova prvog reda od kusjačke elektrane, preko Slatine, novog dela Mihajlovca do Prahova i Negotina.

Namena ovakvih sistema je vršenje nadzora nad potencijalnim opasnostima koje mogu ugroziti stanovništvo na određenoj teritoriji, ali i obaveštavanje javnosti o nastanku i prestanku odgovarajuće opasnosti.