Naslovna Ekonomija U toku asfaltiranje priobalnog puta Mihajlovac – Kusjak: Uskoro i projekat vodosnabdevanja...

U toku asfaltiranje priobalnog puta Mihajlovac – Kusjak: Uskoro i projekat vodosnabdevanja Badnjeva

605
0

Elektroprivreda Srbije, ogranak HE „Đerdap“ sopstvenim sredstvima asfaltira deonicu od 900 metara priobalnog puta Mihajlovac – Kusjak.

Ekipe „Štrabaga“ asfaltiraju 900 metara deonicu priobalnog puta Mihajlovac – Kusjak. Na ovom putu asfaltirana je i prošle godine deonica duga, takođe 900 metara, a u planu je da naredne godine bude asfaltirano još hiljadu metara puta.

“Javno preduzeće „Eletroprivreda Srbije“, ogranak HE „Đerdap,“ HE „Đerdap dva“ je primer uspešne kompanije koja sarađuje sa Opštinom Negotin i pomaže gradu Negotinu. Primer te saradnje je upravo realizacija asfaltiranje dela priobalnog puta Mihajlovac-Kusjak u dužini od 900 metara. Vrednost investicije iznosi 11 miliona dinara. U 2019. godini asfaltiraćemo oko 1.000 metara a 2020. godine, kada se očekuje završetak asfaltiranja ove deonice, asfaltiraćemo preostalih 2.270 metara. U ovoj godini uložili smo oko osam miliona dinara u održavanje priobalnog poljskog puta Mihajlovac-Slatina a finansijskim planovima smo u 2019. predvideli isto određena sredstva za realizaciju tog putnog pravca”, kaže Siniša Matović, direktor HE “Đerdapa dva”.

Put Mihajlovac – Kusjak od velikog je značaja za meštane ovog dunavskog sela, ali i za bicikliste iz celog sveta koji putuju međunarodnom biciklističkom rutom Eurovelo 6.

„Današnji radovi nisu važni samo za meštane okolnih sela već i za razvoj turizma, s obzirom da je ovo i biciklistrička ruta koja je vidljiva na mapama ali u realnosti još nije realizovana do kraja. Prošle godine smo aktivirali saradnju sa HE „Đerdap dva“ s obzirom da je sređivanje priobalnog puta i njihova obaveza a nama mnogo znači. Nakon radova na presvlačenju deonice od 900 metara prošle godine i ove godine nastavljeni su radovi u istoj dužini. Očekujemo narednih godina da kompletiramo radove na ovom priobalnom putu od Mihajlovca ka Kusjaku. Saradnja sa HE „Đerdap“ je na zavidnom nivou i mogu da kažem da će ubuduće saradnja biti još bolja”, rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Saradnja lokalne samouprave i druge đerdapske elektrane na Kusjaku biće nastavljena i kroz izradu nasipa – klizišta iznad sela Mihajlovac, čija je javna nabavka u toku, ali i kroz projekat vodosnabdevanja meštana koji žive na izletištu Badnjevo.

“JP Elektroprivreda Srbije ugovorila je projektovanje vodosnabdevanja naselja Badnjevo. Projektnim zadatkom predviđeno je da u prvoj fazi izvršimo vodosnabdevanje našeg objekta u Badnjevu, a druga faza projektnog zadatka predviđa vodosnabdevanje ostalog, šireg dela vikend naselja „Badnjevo” čime bi se rešio višedecenijski problem vodosnabdevanja u tom delu grada. Vrednost projekta je oko 4,5 miliona dinara“, kaže Siniša Matović, direktor “Đerdapa dva”.