Naslovna Hronika U timočkom delu opštine Negotin uhvaćena veća grupa migranata

U timočkom delu opštine Negotin uhvaćena veća grupa migranata

4319
0

Pripadnici Granične policije su u rejonu granice sa Bugarskom u timočkom delu opštine Negotin zatekli noćas grupu od 28 migranata iz različitih zemalja Bliskog istoka.

btr

Migranti su, pretpostavlja se, ilegalno prešli granicu Bugarske sa Srbijom, a pripadnici Granične policije, nezvanično saznajemo, zatekli su ih u ataru negotinskog sela Aleksandrovac.

Reč je o grupi od 28 muškaraca, uglavnom mlađih, iz različitih zemalja Bliskog istoka, koji kod sebe, izuzev jednog, nisu imali nikakva dokumenta.

Svi oni su testirani na prisustvo virusa korona, takozvanim brzim serološkim testom, koji je pokazao da su mnogi od njih razvili antitela na virus. Nijedan nije imao IgM pozitivan rezultat koji bi ukazao na trenutno, akutno stanje.

Migrantima su, u skladu sa Zakonom o azilu i privremenoj zaštiti, uručena rešenja da se u roku od 72 sata jave u jedan od kolektivnih centara u Srbiji.

Granična policija je nedavno u ataru Kovilova uhvatila još jednu grupu od 21 migranta, takođe iz različitih zemalja Bliskog istoka.