Naslovna Društvo COVID-19 U Timočkoj Krajini novi slučajevi kovida-19

U Timočkoj Krajini novi slučajevi kovida-19

2822
0

Gradonačelnici i predsednici opština Borskog i Zaječarskog okruga zatražili su od Zavoda za javno zdravlje „Timok“ hitnu procenu epidemiološke situacije na teritoriji Timočke Krajine i za svaku lokalnu samoupravu pojedinačno, kako bi se na osnovu te procene, tamo gde je to neophodno, što pre uvela vanredna situacija.

U Zaječaru je prisustvo korona virusa danas potvrđeno kod još 14 Zaječaraca od 28 do 80 godina, od kojih kod šest žena i osam muškaraca. Juče su u Zaječar stigli i rezultati za 15 novozaraženih od dve do 74 godina starosti. Od početka pandemije do danas zabeleženo je 210 slučajeva infekcije kovid-19.

U opštinu Knjaževac danas je stigla potvrda za 37 pozitivnih na prisustvo korona virusa od 65 pristiglih rezultata, a juče su zabeležena još četiri slučaja.

U Negotin su danas stigli rezultati sedam testova od kojih su svi negativni, a tokom jučerašnjeg dana još 23 testa koji su, takođe, negativni. Juče je pozitivan rezultat potvrđen kod dve žene od 31 i 64 godine.

U Kladovu danas nema novozaraženih, ali je juče zabeleženo sedam novih kovid slučajeva, što je broj zaraženih od početka pandemije podiglo na 54. Aktivnih je 17, od kojih četiri čekaju rezultat drugog testa.

U Boru je na prisustvo virusa korona od 55 rezultata šest pozitivno. Jedan pacijent je upućen na dalje lečenje na Infektivnu kliniku u Nišu, dok je kod ostalih pacijenata ustanovljena blaga klinička slika i oni se nalaze u kućnoj izolaciji. Juče je pozitivan rezultat zabeležen još kod dve osobe,

Na teritoriji Bora aktivnih je 19 slučajeva kovida-19, ali se za oko 50 briseva još uvek čekaju rezultati testiranja.

U Majdanpeku je danas potvrđeno 15 novih kovid-slučajeva. U poslednja 24 sata lekarima u  kovid ambulanti javilo se 20 pacijenata, od kojih je pneumonija dijagnostifikovana kod dva pacijenta. U tercijarnim ustanovama je trenutno na lečenju 15 Majdanpečana, a dva pacijenta su otpuštena iz bolnice i na kućnom su lečenju.