Naslovna Sport U teniskom nadmetanju Negotinaca i Zaječaraca –  komšije uspešnije

U teniskom nadmetanju Negotinaca i Zaječaraca –  komšije uspešnije

552
0

Na Teniskom terenu „Đorđević“ u Miloševu danas je odigran mini turnir po svim pravilima Dejvis kupa između Negotinaca i Zaječaraca.

Iako su komšije, članovi zaječarskog Teniskog kluba AS Timok, slavili na kraju sa 3:2 valja istaći da je energije i spremnosti da se na terenu pokažu svi zanimljivi aspekti ovog sporta bilo sa obe strane.

Negotinci, poslednjih meseci izuzetno aktivni, što kroz prvu, a što i kroz drugu Tenisku ligu, čiji su mečevi drugog kola trenutno odigravaju, ugostili su danas ekipu iz Zaječara.

Za negotinski tim nadmetali su se Nikola Stanojević, Jelena Trandafirović, Milan Vasić, Zoran Jovanović i David Grozdanović, a za zaječarski Miloš Perić, Jelena Serjević, Danilo Jovanović i Bogdan Ivković.

Već u prvom meču zahvaljujući pobedi Nikole Stanojevića nad Milošem Perićem od 6:2, Negotinci su poveli u vođstvo, a na 2:0 povećala je prednost Jelena Trandafirović pošto je imenjakinju, Jelenu Serjević iz Zaječara savladala sa 6:3.

Muški dubl je na obe strane doneo puno uzbuđenja jer se rezultat “slamao”, ali su na kraju Zaječarci Danilo Jovanović i Bogdan Ivković slavili sa 7:5 nad Milanom Vasićem i Zoranom Jovanovićem.

Na 2:2 izjednačio je Danilo Jovanović pobedom od 7:5 nad Davidom Grozdanovićem, a finalnih 3:2 za Zaječarce doneli su u miks dublu Jelena Serjević i Miloš Perić pobedivši Jelenu Trandafirović i Zorana Jovanovića sa 6:2.