Naslovna Društvo U Tehničkoj školi 90 slobodnih mesta za upis nove generacije đaka

U Tehničkoj školi 90 slobodnih mesta za upis nove generacije đaka

203
0

Negotinska Tehnička škola i ove godine upisuje učenike na dva četvorogodišnja smera i dva trogodišnja zanimanja.

Prošle školske godine, po odobrenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Tehničkoj školi je upisana prva generacija Elektotehničara informacionih tehnoilogija. I ove godine škola oglašava 30 slobodnih mesta na ovom četvorogodišnjem smeru.

Učenici se na ovom novoformiranom obrazovnom profilu osposobljavaju za učešće u individualanoj i timskoj izradi softverskih aplikacija, kreiranju i razvoju baze podataka, izrade veb prezentacija, kao i održavanju i proveri sigurnosnih informacionih sistema.

Mesta će biti i za 30 učenika na profilu Mašinski tehničar motornih vozila. Školovanje traje četiri godine, a učenici stiču znanja o motorima, motornim vozilima, njihovoj opremi i održavanju. U toku školovanja učenicima se omogućava obuka za vozače B kategorije.

Pored dva četvorogodišnja smera, Tehnička škola obrazuje učenike i za dva trogodišnja zanimanja.

Za zanimanje Mehaničar grejne i rashladne tehnike mesta će biti za 15 učenika i oni će tokom školovanja, pored teorijskog, sticati i praktično znanje  za obavljanje poslova mehaničara instalacija, održavanja i popravke uređaja i sistema za grejanje i klimatizaciju.

Škola će upisati i 15 učenika za zanimanje Automehaničar. Na ovom smeru učenici se osposobljavaju za tehničko održavanje vozila, pogonskih motora, kao i popravku i održavanje glavnih delova.