Naslovna Društvo U svim osnovnim i srednjim školama opštine Negotin nastava je počela na...

U svim osnovnim i srednjim školama opštine Negotin nastava je počela na vreme

566
0

Školska godina pred nama u znaku novina za prvake, petake i najmlađe gimnazijalce.

Dobrodošlica prvacima u OŠ „Vuk Karadžić“

Vrelo leto za prosvetare najavljivalo je školsku godinu koja donosi velike novine u organizaciji nastave za učenike prvog i petog razreda u osnovnim školama i za učenike prve godine u gimnazijama.

Učiteljica Dragana Aleksić sa novom generacijom prvaka

Đaka prvaka u deset osnovnih škola je 217, za jedno celo odeljenje manje nego prošle školske godine. U tri gradske škole danas je krenulo 144 učenika koje u prvom razredu čekaju projektna nastava i elektronski udžbenici.

„Spremni smo dočekali početak školske godine. Sem za učenike, novine su ove godine i za nastavnike koji prolaze obuku u realizaciji projektne nastave u prvom i petom razredu.Još jedna od novina je elektoronsko  vođenje dnevnika od strane prosvetnih radnika.Tehnički smo potpuno opremljeni, ali će svakako svima nama, kao i svim kolegama u Srbiji trebati vreme da uvedemo nov način praćenja nastave“, kaže za NG portal Dejan Kojčinović, vršilac dužnosti direktora OŠ “Vuk Karadžić“.

Gimnazijalce čekaju novi predmeti i e-dnevnik

„ I mi smo spremni za početak školske godine. Tokom leta radili smo na uređenju školskog prostora i pojedini kabineti su adaptirani, sređivali smo podove i zidove,“ kaže Dragana Nisić direktor Negotinske gimnazije.

„Elektronski dnevnici su novina sa kojom se susrećemo i mi u Gimnaziji. Organizacija nastave za učenike prvog razreda je najveća promena koja očekuje pre svega prosvetne radnike. Naši đaci u prvoj godini će pored obaveznih predmeta slušati i tri izborna paketa koji su sami odabrali pri upisu. To su: Zdravlje i sport, Pojedinac, grupa, društvo i Jezik, mediji, komunikacije. Iako su izborni, oni su zapravo obaveznim predmeti, brojčano se ocenjuju i ulaze u prosek. Nastava nije klasična već projektno orijentisana“, ističe za NG portal Dragana Nisić.

Nastava je i u svim ostalim osnovnim i srednjim školama naše opštine počela na vreme.

Učenicima, nastavnicima i zaposlenima u obrazovanju želimo srećan početak nove školske godine.