Naslovna Društvo U svim osnovnim i srednjim školama opštine Negotin nastava je počela na...

U svim osnovnim i srednjim školama opštine Negotin nastava je počela na vreme

501
0

Školska godina pred nama u znaku novina za prvake, petake i najmlađe gimnazijalce.

Dobrodošlica prvacima u OŠ “Vuk Karadžić”

Vrelo leto za prosvetare najavljivalo je školsku godinu koja donosi velike novine u organizaciji nastave za učenike prvog i petog razreda u osnovnim školama i za učenike prve godine u gimnazijama.

Učiteljica Dragana Aleksić sa novom generacijom prvaka

Đaka prvaka u deset osnovnih škola je 217, za jedno celo odeljenje manje nego prošle školske godine. U tri gradske škole danas je krenulo 144 učenika koje u prvom razredu čekaju projektna nastava i elektronski udžbenici.

„Spremni smo dočekali početak školske godine. Sem za učenike, novine su ove godine i za nastavnike koji prolaze obuku u realizaciji projektne nastave u prvom i petom razredu.Još jedna od novina je elektoronsko  vođenje dnevnika od strane prosvetnih radnika.Tehnički smo potpuno opremljeni, ali će svakako svima nama, kao i svim kolegama u Srbiji trebati vreme da uvedemo nov način praćenja nastave“, kaže za NG portal Dejan Kojčinović, vršilac dužnosti direktora OŠ “Vuk Karadžić“.

Gimnazijalce čekaju novi predmeti i e-dnevnik

„ I mi smo spremni za početak školske godine. Tokom leta radili smo na uređenju školskog prostora i pojedini kabineti su adaptirani, sređivali smo podove i zidove,“ kaže Dragana Nisić direktor Negotinske gimnazije.

„Elektronski dnevnici su novina sa kojom se susrećemo i mi u Gimnaziji. Organizacija nastave za učenike prvog razreda je najveća promena koja očekuje pre svega prosvetne radnike. Naši đaci u prvoj godini će pored obaveznih predmeta slušati i tri izborna paketa koji su sami odabrali pri upisu. To su: Zdravlje i sport, Pojedinac, grupa, društvo i Jezik, mediji, komunikacije. Iako su izborni, oni su zapravo obaveznim predmeti, brojčano se ocenjuju i ulaze u prosek. Nastava nije klasična već projektno orijentisana“, ističe za NG portal Dragana Nisić.

Nastava je i u svim ostalim osnovnim i srednjim školama naše opštine počela na vreme.

Učenicima, nastavnicima i zaposlenima u obrazovanju želimo srećan početak nove školske godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.