Naslovna Društvo U svim osnovnim i srednjim školama danas nastavljena školska godina

U svim osnovnim i srednjim školama danas nastavljena školska godina

148
0

Nakon jednomesečne pauze u osnovnim i srednjim školama ponovo se oglasilo školsko zvono. U školske klupe su se, po septembarskom rasporedu, danas vratili đaci i nastavnici.

Ilustracija, pixabay.com

Jednomesečna pauza u školama, koja je usledila nakon povećanog broja obolelih od kovida-19 u novembru i decembru, završena je danas kada su se školskim obavezama ponovo vratili učenici i nastavnici.

Raspored časova i podela učenika na manje grupe, koje ne smeju da broje više od 18 učenika shodno površini učionice u kojoj se nastava odvija, isti su kao i na početku školske godine. I sva ostala epidemiološka pravila kao i ona koja se odnose na poštovanje distance ostala su na snazi.

Roditelji decu mogu u školu dopratiti samo do ulaza škole uz obaveznu masku. Pre dolaska u školu detetu treba izmeriri temperaturu i u slučaju da je povišena prijaviti učitelju, nastavniku, razrednom starešini. Ako u porodici ima obolelih od virusa  neophodno je obavestiti odeljenskog starešinu ili direktora škole.

Za učenike koji će i od danas pratiti onlajn nastavu to mogu učiniti na platformi RTS planeta  ili na kanalima RTS2 ili RTS3 po unapred određenoj satnici.

Sve mere koje su trenutno na snazi biće izmenjene ili dopunjene shodno epidemiološkoj situaciji, uputstvima od strane Ministarstva prosvete, Vlade Republike Srbije ili kriznog štaba lokalne samouprave, navode nadležni.