Naslovna Društvo U susret zdravlju: Dom zdravlja “Bormedic” organizovao u Negotinu akciju merenja nivoa...

U susret zdravlju: Dom zdravlja “Bormedic” organizovao u Negotinu akciju merenja nivoa šećera u krvi

332
0

Medicinski tim privatnog Doma zdravlja „Bormedic“  danas je u Negotinu organizovao akciju merenja nivoa šećera u krvi.

Građani Negotina imali su danas mogućnost da u centru grada na štandu Doma zdravlja „Bormedic“ provere nivo šećera u krvi. Cilj ove preventivne akcije, kojoj se odazvao veliki broj Negotinaca, jeste rano otkrivanje dijabetesa.

„Ovakvim akcijama se građani uvek odazovu u velikom broju i mi ih organizujemo jer je prevencija jako važna. Smatramo da uvek ima mesta nadogradnji samosvesti kod ljudi koji brinu o svom zdravlju, a mi smo tu da im pružimo pravovremenu informaciju o praviloj ishrani, o terapiji, ali i o dijabetesu kao bolesti savremenog doba“, ističu u borskom Domu zdravlja „Bormedic“.

Prevencija, redovne kontrole, zdrav način života umnogome doprinose da se spreči pojava dijabetesa, a kod obolelih da se održava nivo šećera u krvi i smanje komplikacije koje nastaju usled ove bolesti od koje samo u Srbiji boluje 38 odsto stanovništva, a svake godine i veliki broj dece.

U Domu zdravlja „Bormedic“ u Boru ističu da je današnja akcija tek jedna od aktivnosti koje planira ova zdravstvena ustanova, jedina privatna u istočnoj Srbiji, sa timom od preko 50 stručnjaka iz različitih oblasti medicine, u okviru kampanje za očuvanje zdravlja građana.