Naslovna Društvo U susret Petrovdanskom vašaru u Negotinu: Licitacija 5. jula

U susret Petrovdanskom vašaru u Negotinu: Licitacija 5. jula

1730
0

Petrovdanski vašar, jedan od tri u opštini Negotin, posle skoro dve godine, konačno će biti održan. Licitacija za zakup prostora najavljena za 5. jul.

Petrovdanski vašar, jedan od najvećih u Srbiji, konačno biće održan u Negotinu 12. i 13. jula. Poslednji vašar u Negotinu, Malogospojinski, održan je septembra 2019. godine, a svi ostali su otkazani zbog epidemiološke situacije izazvane epidemijom virusa korona. Ovaj će, međutim, biti organizovan u skladu sa merama koje su na snazi.

Privode se kraju pripreme pred početak tradicionalnog Petrovdanskog vašara, a za ponedeljak, 5. jul u 8 časova na prostoru vašarišta zakazana je i licitacija za zakup tezgi i prostora za zabavne sadržaje i za prodaju zanatske i robe široke potrošnje.

Zakup dužnog metra prodajnog prostora u dane Petrovdanskog vašara naplaćuje se od  1.200 do 2.580 dinara.

U takozvanom zabavnom delu vašarišta, cene zakupa kreću se od  1.330 dinara za snagomere, 4.980 za trambolinu, 8.350 dinara za šator sa automatima i igraonice, 24.920 za ringišpil, 43.600 za balerinu i hali-gali do 99.670 dinara za luna parkove.

Za ugostiteljske objekte dužni metar je od 3.000 do 5.960 dinara, s tim što prodavci mekica i kafandžije dodatno plaćaju još i priključak za vodu od 3.780 dinara.

Petrovdanski, ali i ostali vašari u Negotinu, tradicionalno okupljaju veliki broj posetilaca, ali i proizvođača i nakupaca iz cele Srbije. U Javnom komunalnom preduzeću “Badnjevo” ističu da je interesovanje za zakup prostora na vašarištu povećano i da očekuju veliki broj trgovaca i putujućih zabavljača.