Naslovna Ekonomija U susret komasaciji u četiri negotinska sela: Ko su članovi komisija za...

U susret komasaciji u četiri negotinska sela: Ko su članovi komisija za sprovođenje ovog posla?

647
0

U susret predstojećoj komasaciji u delovima sela Rajac, Smedovac, Rečka i Čubra, odbornici su većinom glasova usvojili načela komasacije, ali i izabrali članove komisija  koje će sprovoditi ovaj veliki posao.

Bez obzira koliki im je posed, kakav je kvalitet zemljišta koji se unosi u komasacionu masu, svi učesnici u postupku komasacije su ravnopravnio, a sve radnje će se, stoji u Odluci o načelima komasacije, sprovoditi javno, uz učešće učesnika komasacije.

Komisija je, navodi se u ovom dokumentu, dužna da učesnicima komasacije pruži sva potrebna obaveštenja i da im na uvid podatke u vezi sa komasacijom.

Zato je nedavno, na šestom redovnom zasedanju lokalnog parlamenta, pored odluke da se komasacija sprovede, donet i program ukrupnjavanja parcela u ovim selima, načela komasacije i izabrani članovi komisija koji će ovaj posao realizovati.

Tako je za predsednika Komisije za sprovođenje komasacije dela katastarskih opština Rajac i Smedovac, u ukupnoj površini od 902 hektara, kao i dela katastarskih opština Rečka i Čubra, površine 1604 hektara, imenovan diplomirani pravnik Ivan Veljković, a za njegovog zamenika Dragoslav Ninić, takođe diplomirani pravnik.

Članovi komisije su i Ivan Radosavljević, diplomirani inženjer poljoprivrede, Marina Nikolić, diplomirani inženjer arhitekture, Milovan Branković, inženjer geodezije, a zamenici članova Aleksandra Matić, dipl.inženjer poljoprivrede, Marija Petrović, dipl. inženjer šumarstva i Milan Krstić, inženjer geodezije.

Članovi i zamenici komisija razlikuju se kod predstavnika učesnika komasacije, pa su tako za članove Komisije za sprovođenje komasacije dela katastarskih opština Rajac i Smedovac imenovani Raša Đorđević, Slobodan Mišić i Rade Jončić, a za zamenike Radul Nikolić, Slađan Stanisavljević i Dušan Živković, dok će u radu Komisije za sprovođenje komasacije dela KO Rečka i Čubra učestvovati članovi: Saša Milošević, Damir Banković i Igor Vatović, a kao njihovi zamenici Mladen Jović, Peđa Ilić i Miomir Krstić.

Stručne i administrativne poslove obe ove komisije obavljaće sekretar, Predrag Stanić, diplomirani pravnik.

Naknada za rad predsednika i članova komisija i drugih osoba angažovanih na poslovima komasacije, određena je posebnim Pravilnikom, koga su, takođe, na zadnjoj sednici usvojili odbornici većinom glasova.

Po tom dokumentu predsedniku i zameniku predsednika Komisije za sprovođenje komasacije biće isplaćeno po 3.000 dinara za rad u Komisiji, članovima 1.000, a ostalim članovima Komisije, sekretaru, članovima podkomisija i drugih tela koje imenuje Komisija po 2.000 dinara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.