Naslovna Sport U susret državnom prvenstvu: Uspešna provera “Hajdučica” na turniru u Kladovu

U susret državnom prvenstvu: Uspešna provera “Hajdučica” na turniru u Kladovu

565
0

Povodom Dana opštine u Kladovu je održan Međunarodni ženski košarkaški turnir za kadetkinje na kome su učestvovale ekipe iz Dobrete-Turn Severin, Kladova, Bora i negotinske “Hajdučice”. Slavile Kladovljanke, Negotinkama pripalo srebro, a Borankama bronza.

Negotinski “Hajduk Veljko” je na ovom turniru, iako je on organizovan za devojčice rođene 2002. i 2003. godine, nastupao sa pionirskom selekcijom 2004/2005. Reč je o ekipi koja se priprema za finale državnog prvenstva, koje će biti održano od 3. do 6.maja.

“Učestvovali smo na ovom turniru kako bi videli gde smo trenutno sa formom i šta je to na šta bi u preostalih desetak dana trebamo više da obratimo pažnju! Bila nam je potrebna provera protiv fizički jačih devojčica od nas i apsolutno sam zadovoljan kako su devojčice reagovale.Bilo je i dosta grešaka što je razumljivo za ovaj period priprema i nadam se da će to do prve utakmice sve doći na svoje”, kaže Dušan Mandić, trener “Hajdučica”.

Negotinske košarkašice su borbeno ušle u sve mečeve, pa su tako u polufinalu savladale Cs Heart iz Rumunije sa 48:30, dok je ekipa domaćina bila uspešnija od ekipe iz Bora koju je savladala sa 54:45.

U borbi za treće mesto trijumfovala je ekipa ŽKK Bor, dok je u finalu domaći ŽKK “Đerdap” bio bolji od naših “Hajdučica” i zasluženo slavio sa 44:35.

“Želim da čestitam opštini Kladovo njihov dan i da pohvalim njihovo opredeljenje da se to obeleži na ovakav sportski način uz dosta dece, a takođe čestitam ŽKK “Đerdap” iz Kladova njihov jubilej”, ističe Mandić.

Negotinka Milena Trailović proglašena je za najboljeg strelca turnira, dok je najbolja igračica bila Sara Sarić iz Trstenika, koja je za ovu priliku pojačala ekipu “Đerdapa”.

“Narednog vikenda naše male Hajdučice na parketu očekuje generalna proba protiv zaječarskog Bina, gde su se u klubu opet odlučili da igraju protiv starije, kadetske ekipe. Predstoji nam na drugom polju, znatno teži zadatak u pronalaženju sredstava za odlazak na državno prvenstvo”, navodi trener ŽKK “Hajduk Veljko”, Dušan Mandić.