Naslovna Društvo U susret 3. decembru održana inkluzivna likovna radionica “Drugarstvo”

U susret 3. decembru održana inkluzivna likovna radionica “Drugarstvo”

265
0

Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ u saradnji sa Osnovnom školom „12 septembar“ i Predškolskom ustanovom  „Pčelica“ organizovali su u susret Međunarodnom danu osoba sa invaliditetom likovnu radionicu na temu “Drugarstvo”.

Foto: Narodna biblioteka „Dositej Novaković“/Maja Manić

Sa željom da mladima  omogući da prepoznaju i razviju svoje potencijale, ali i da im pruži drugačiji pristup umetnosti zaposleni u Narodnoj biblioteci “Dositej Novaković” u saradnji sa nastavnicima Osnovne škole “12. septembar” i vaspitačima Predškolske ustanove “Pčelica” Miroslavom Đorđević i Dušicom Savić organizovali su inkluzivnu likovnu radionicu.

Učenici ove negotinske osnovne škole i deca iz “Pčelice” bili su u prilici da kroz ovu radionicu nešto novo i nauče o drugarstvu, ali i da se o ovoj temi i sami izjasne razgovorom, crtanjem i čitanjem.

Bila je ovo prilika i da se najmlađi upoznaju sa Međunarodnim danom osoba sa invaliditetom koji se obeležava 3. decembra, da progovore o različitostima, prelistaju i neke naslove iz te oblasti, ali da se u prvom redu druže i zabave.

Svima im je Narodna biblioteka “Dositej Novaković” poradila i godišnje članske karte, a njihove radove, nastale na ovoj inkluzivnoj likovnoj radionici izložila na svom dečjem odeljenju, pa će posetioci ove ustanove kulture narednih dana biti u prilici, da do novih aktivnosti vezanih za obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, pogledaju ovu izložbu.