Naslovna Društvo U susret 197. rođendanu Osnovne škole “Vuk Karadžić“

U susret 197. rođendanu Osnovne škole “Vuk Karadžić“

473
0

Zaposleni u  Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, našoj najstarijoj obrazovnoj ustanovi, pripremaju se za obeležavanje 197. godišnjice postojanja i rada. Uporedo se radi i na pripremi velikog jubileja, dva veka postojanja i rada škole.

Prilagođavanje okolnostima kada je obeležavanje godišnjice postojanja i rada škola, postalo je u poslednje dve godine praksa. Izostaju velike dečije svetkovine koje su punile salu negotinskog Doma kulture i donosile radost ne samo đacima i nastavnicima i o kojima se danima govorilo.

Učenici i nastavnici naše najstarije obrazovne ustanove „Vuk Karadžić“, koja se bliži velikom jubileju dva veka postojanja i rada, svojih 197 svećica na rođendanskoj torti oduvaće u skladu sa propisanim epidemiološkim merama. Društvene mreže su preuzele ulogu javne scene na kojima će biti predstavljen rad i uspeh škole.

„U toku je likovni i literarni konkurs „Sva čuda sveta“. Biće nagrađeni radovi učenika osnovnih škola naše opštine i priređena izložba učeničkih radova, a u toku je i priprema 122. broja školskog lista „Prvi koraci“. Ono što planiramo je podsećanje na rezultate koje smo postigli u protekloj godini, da se podsetimo učenika odeljenja, učenika generacije kao i najvećih postignuća sa republičkih takmičenja. To će javnosti biti dostupno preko društvenih mreža na našoj FB stranici i sajtu škole“, najavio je Dejan Kojčinović, direktor škole.

Pred zaposlenima u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ je ozbiljan zadatak da se javnosti ne samo naše opštine, već mnogo šire, naša najstarija obrazovna ustanova predstavi na najbolji način i time promovišu vrednsoti koje se na istoku Srbije čuvaju i više od dva veka.

Prilika je za to bila da se pri nedavnom susretu predstavnika lokalne samouprave, direktora škole, nastavnika i učenika sa Brankom Ružićem, ministrom prosvete, razgovara o priprema za obeležavanje ovog velikog jubileja.

„Jedan od dokaza da smo škola u koju lokalna samouprava ima poverenja, a taj rad prepoznat je  i od strane Ministarstva prosvete jeste i činjenica da nas je posetio ministar prosvete. Bila je to prilika da sa njim razgovaramo i ono što je važno jeste kako ćete se toga dana predstaviti. Ministarstvo će na svaki način da se uključi u obeležavanje našeg velikog juibileja koji nas čeka za tri godine a jedna od najvažnijih stvari jeste da se izvrši rekonstrukcija škole. Mi već godinama pokušavamo da rešimo problem. Projekat je gotov, investicija je velika jer je to  uređenje stolarije i fasade. Imamo podršku i ja verujem da će škola u obeležavanje dva veka postojanja i rada biti u potpuno novom ruhu“, kaže za NG portal Dejan Kojčinović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić.