Naslovna Društvo U susret 195. rođendanu Osnovne škole „Vuk Karadžić“

U susret 195. rođendanu Osnovne škole „Vuk Karadžić“

369
0

Naša najstarija obrazovna ustanova, Osnovna škola“ Vuk Karadžić“ višednevnim aktivnostima obeležiće svoj veliki jubilej, 195 godina postojanja i obrazovanja dece u našem gradu.

Bogat umetnički i sportski program učitelji, nastavnici i učenici naše najstarije škole koja je ovog septembra upisala u prvi razred 195. generaciju đaka pripremaju već mesecima sa željom da dostojno obeleže veliki jubilej.

Više od 19 decenija obrazovanja najmlađih bio je odgovoran zadatak za generacije prosvetnih radnika, a čini se biće još veća obaveza u godinama koje dolaze. Upravo zato u našoj najstarijoj školi u ponedeljak 4. novembra počinju svečarski dani.

Prvo školsko zvono pozvaće toga dana učenike u „Istraživanje svemira“ kroz koje će ih voditi zaposleni u Centru za promociju nauke u Beogradu. Mobilni planetarijum biće postavljen u svečanoj sali škole i biće to posebna prilika da đaci istražuju nebeske visine.

Svoje sportske snage odmeriće učenici osnovnih škola u Sportskim susretima u hali sportova.

„Čas je vaš“, zamena uloga u školi, već je postala tradicija u ovoj obrazovnoj ustanovi. Škola će na jedan dan, u utorak 5. novembra, biti u rukama najboljih učenika. U popodnevnim satima istoga dana u svečanoj sali škole publici će biti predstavljen školski list „ Prvi koraci“.

Veliki jubilej Osnovna škola „Vuk Karadžić“ obeležiče i svečanom akademijom u negotinskom Doma kulture „Stevan Mokranjac“. O školskom životu danas kroz dramski prikaz, pesmu i igru publiku će voditi oko 200 učenika, a u pripremu i realizaciju svečane akademije  uključen je i veliki broj prosvetnih radnika najstarije škole u Negotinu.

Svečanom sednicom škole, najavljenom za petak 8. novembar, na Mitrovdan, u 12 sati i 30 minuta biće zaokruženo višednevno obeležavanje 195. godišnjice Osnovne škole „Vuk Karadžić“.