Naslovna Društvo U susret 195. rođendanu Osnovne škole „Vuk Karadžić“

U susret 195. rođendanu Osnovne škole „Vuk Karadžić“

318
0

Naša najstarija obrazovna ustanova, Osnovna škola“ Vuk Karadžić“ višednevnim aktivnostima obeležiće svoj veliki jubilej, 195 godina postojanja i obrazovanja dece u našem gradu.

Bogat umetnički i sportski program učitelji, nastavnici i učenici naše najstarije škole koja je ovog septembra upisala u prvi razred 195. generaciju đaka pripremaju već mesecima sa željom da dostojno obeleže veliki jubilej.

Više od 19 decenija obrazovanja najmlađih bio je odgovoran zadatak za generacije prosvetnih radnika, a čini se biće još veća obaveza u godinama koje dolaze. Upravo zato u našoj najstarijoj školi u ponedeljak 4. novembra počinju svečarski dani.

Prvo školsko zvono pozvaće toga dana učenike u „Istraživanje svemira“ kroz koje će ih voditi zaposleni u Centru za promociju nauke u Beogradu. Mobilni planetarijum biće postavljen u svečanoj sali škole i biće to posebna prilika da đaci istražuju nebeske visine.

Svoje sportske snage odmeriće učenici osnovnih škola u Sportskim susretima u hali sportova.

„Čas je vaš“, zamena uloga u školi, već je postala tradicija u ovoj obrazovnoj ustanovi. Škola će na jedan dan, u utorak 5. novembra, biti u rukama najboljih učenika. U popodnevnim satima istoga dana u svečanoj sali škole publici će biti predstavljen školski list „ Prvi koraci“.

Veliki jubilej Osnovna škola „Vuk Karadžić“ obeležiče i svečanom akademijom u negotinskom Doma kulture „Stevan Mokranjac“. O školskom životu danas kroz dramski prikaz, pesmu i igru publiku će voditi oko 200 učenika, a u pripremu i realizaciju svečane akademije  uključen je i veliki broj prosvetnih radnika najstarije škole u Negotinu.

Svečanom sednicom škole, najavljenom za petak 8. novembar, na Mitrovdan, u 12 sati i 30 minuta biće zaokruženo višednevno obeležavanje 195. godišnjice Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.