Naslovna Društvo COVID-19 U subotu i nedelju 2. i 3. maja dozvoljen rad prodavnicima i...

U subotu i nedelju 2. i 3. maja dozvoljen rad prodavnicima i radnjama uslužne delatnosti u opštini Negotin

2472
0

Objekti registrovani za uslužne delatnosti, odlukom Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin moći će da rade u subotu i nedelju, 2. i 3. maja.

Štab za vanredne situacije opštine Negotin doneo je zaključak da se rad dozvoljava u subotu i nedelju 2. i 3. maja poslodavcima iz oblasti pružanja usluga.

To su automehaničarske i vulkanizerske radnje, obućari, krojači, hemijsko čišćenje, škole za obuku vozača, ali i objekti trgovine na malo: knjižare, trgovci motornim vozilima, bicikala, nautičari, prodavnice tehničke robe, građevinskog materijala…

Od 7 do 17 sati radiće u subotu i nedelju i trgovine na veliko i malo robom široke potrošnje, ostale trgovinske radnje, restorani za pripremanje hrane koja se dostavlja, objekti brze hrane sa uslugom „za poneti“ kao što su grilovi, ćevabdžinice i slično.

Oni koji robu dostavljaju moći će to i dalje da čine i tokom policijskog časa ali samo ako imaju dozvolu za kretanje sa spiskom zaposlenih za čijim radom postoji potreba u vreme zabrane kretanja.

„Posebnu pažnju obratiti na bezbednost potrošača u maloprodajnim objektima na svakih 10 kvadratnih metara jedan potrošač, poštovanja opštih mera prevencija i fizičke udaljenosti potrošača, obavezno korišćenje zaštitinih sredstava (maska i rukavice) radnika u maloprodajnim objektima, i kupaca kao i mere zaštite prilikom dostave i dezinfekciju objekta i vozila za dostavu“, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije.