Naslovna Politika U sredu sednica SO Negotin: Na dnevnom redu programi rada ustanova …

U sredu sednica SO Negotin: Na dnevnom redu programi rada ustanova …

467
0

Milan Uruković, predsednik Skupštine opštine Negotin zakazao je za sredu, 29. decembar treću sednicu lokalnog parlamenta.

Na dnevnom redu treće sednice Skupštine opštine Negotin naći će se programi rada sa finansijskim planovima Narodne biblioteke „Dositej Novaković“, Doma kulture „Stevan Mokranjac“, Istorijskog arhiva Negotin, Muzeja Krajine i Turističke organizacije opštine Negotin.

Odbornici će razmatrati i usvajati i rešenja o izboru komisija za odnose za verskim zajednicama, saradnju sa susednim zemljama, međunarodnim asocijacijama lokalnih vlasti i radnicima na privremenom radu u inostranstvu, za zaštitu životne sredine, za omladinu i sport i fizičku kulturu i za razvoj mesnih zajednica SO Negotin.

Nove članove upravnih odbora dobiće Predškolska ustanova “Pčelica” a školskih odbora Poljoprivredna škola sa domom učenika “Rajko Bosnić”, Negotinska gimnazija, Umetnička škola “Stevan Mokranjac”, Tehnička kao i osnovne škole “Branko Radičević”, “Vuk Karadžić”, “Momčilo Ranković” u Rajcu i  “Stevan Mokranjac” u Kobišnici.

Predloženi dnevni red sadrži 21 tačku, a među njima i predlog odluke o dodeljivanju isključivog prava Javnom preduzeću za komunalne usluge „Badnjevo“ Negotin na obavljanje delatnosti pružanja usluga u 2022. godini.

Sednica će biti održana u velikoj sali Skupštine opštine Negotin sa početkom u 10 časova.