Naslovna Kultura Događaji U sredu promocija knjige „Srpske staze u Skandinaviji“ Negotinca Tihomira Barbulovića

U sredu promocija knjige „Srpske staze u Skandinaviji“ Negotinca Tihomira Barbulovića

351
0

Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ promovisaće u sredu, 17. aprila knjigu „Srpske staze u Skandinaviji“ Tihomira Barbulovića, novinara, publiciste i fotografa.

Mr Radovan Kalabić i Tihomir Barbulović; foto: Aleksandra Barbulović

Promocija ovog izdanja beogradske „Domentijane“ zakazana je za 19 časova u promotivnoj sali dečijeg odeljenja biblioteke.

Tom prilikom, o knjizi „Srpske staze u Skandinaviji – prilozi za istoriju srpskog iseljeništva“, pored autora, govoriće i njen izdavač“ mr Radovan Kalabić, književnik i istoriograf, ali i novinar dr Rajko Kornja, direktor za medije Saveza Srba u Rumuniji.

Moderator programa je pesnik Vlasta Mladenović, urednik izdavaštva Narodne biblioteke i časopisa ”Bibliopis”.

Knjiga „Srpske staze u Skandinaviji“ govori o nastanjivanju Srba na prostorima nordijskih zemalja od Drugog svetskog rata, od operacije „Viking” 1942. godine, preko ekonomske migracije šezdesetih i svakako do trećeg talasa migracije uslovljenog ratom u Jugoslaviji devedesetih.

Knjiga beleži i crkveni i verski život Srba u Skandinaciji, ali i kulturna društva i udruženja, radiografiju srpske štampe i knjiga u Skandinaviji, a upoznaje nas i sa znamenitim srpskim ličnostima u Skandinaviji od Marka Milunovića Pipera, preko vladike Dositeja do protosinđela Metodija Lazića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.