Naslovna Politika U sredu 13. sednica Skupštine opštine Negotin

U sredu 13. sednica Skupštine opštine Negotin

401
0

Mr Milan Uruković, predsednik Skupštine opštine Negotin zakazao je za sredu 30. novembar 13. sednicu opštinskog parlamenta.

Nakon što povrde mandat novom odborniku sa liste Socijalističke partije Srbije, odbornici Skupštine opštine Negotin razmatraće izveštaj o izvršenju odluke o budžetu opštine Negotin za prvih devet meseci ove godine.

Na dnevnom redu 13. skupštinskog zasedanja je i predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti, neophodne da bi se utvrdio porez na imovinu za 2023.

Odbornici će razmatrati i odluku o Opštinskoj upravi opštine Negotin, predloge rešenja o ukidanju puta jedne od parcela na u Katastarskoj opštini Prahovo, pokretanju postupka otuđenja nepokretnosti, ali i rešenje o obrazovanju komisija za identifikaciju granice komasacionog područja za Katastarsku opštinu Tamnič, kao i za katastarske opštine Veljkovo, Mokranje i Rogljevo.

Dnevnim redom predviđena je i odluka o usvajanju izveštaja o radu sa finansijskim izveštajem Centra za socijalni rad, rešenje o davanju saglasnosti na drugu izmenu programa JKP “Badnjevo” za korišćenje i raspoređivanje sredstava subvencija.

Nove članove Školskih odbora, kako se očekuje usvajanjem dopuna dnevnog reda, na sutrašnjem zasedanju opštinskog parlamenta, trebalo bi da dobiju osnovne škole: “Branko Radičević”, “Vera Radosavljević”, “Hajduk Veljko” u Štubiku, “Jovan Jovanović Zmaj” u Jabukovcu, “Pavle Ilić Veljko” u Prahovu, kao i Poljoprivredna škola sa domom učenika “Rajko Bosnić”, Negotinska gimnazija, Umetnička škola “Stevan Mokranjac” i Tehnička škola.

Sednica će biti održana u sali Doma kulture „Stevan Mokranjac“ sa početkom u 10 časova.