Naslovna Društvo COVID-19 U Srbiji zabranjeni skupovi u zatvorenom prostoru, škole nastavljaju da rade normalno

U Srbiji zabranjeni skupovi u zatvorenom prostoru, škole nastavljaju da rade normalno

469
0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odlučeno da se zbog korona virusa zabrane skupovi u zatvorenom prostoru, osim gde je manje od stotinu ljudi, i ocenio da nema smisla zabranjivati skupove napolju.

„Stranka koju vodim (SNS) i koalicija u kojoj je ona, odlučila je da sve skupove: napolju i u zatvorenom prostoru, odloži do 1. aprlla“, rekao je Vučić posle sastanka u Predsedništvu državnog vrha i predstavnika zdravstva.

On je rekao da svi koji hoće da protestuju, slobodno to mogu, ali „da peru ruke“, što je ocenio kao ključno u odbrani od korona virusa.

Rekao je da zasad nema razloga da se obustavi nastava u školama, i ocenio da je bilo „histerije“ u vezi s tim.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da, u poređenju s „najrazvijenijim“ zemljama EU, Srbija na „veoma dobar“ način drži pod kontrolom situaciju sa širenjem korona virusa.

On je posle sastanka državnog vrha s predstavnicima zdravstvenih i drugih institucija potvrdio da je potvrđeno da je 12 osoba u Srbiji zaraženo tim virusom.

„Sve što smo rekli na prvoj konferenciji na ovu temu, ukazujući na ozbiljnost i odgovornost pristupa, ali i pozivajući gradjane da ne paniče, pokazalo se opravdanim. Mi smo slušali struku, nisu odluke donosili političari već najstručniji ljudi u Srbiji. Shvatili smo da je dobro da se pozovemo na struku, na najbolje lekare u zemlji“, kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Naveo je da je do 10. marta prekontrolisano više od 71.000 putnika od kojih je pod zdravstveni nadzor stavljeno 265, i da je kontrolom obuhvaćeno više od 2.300 prevoznih sredstava.

(Beta)