Naslovna Društvo COVID-19 U Srbiji uvedeno vanredno stanje

U Srbiji uvedeno vanredno stanje

1307
0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da uvodi vanredno stanje na teritoriji Republike Srbije.

Odluka o vanrednom stanju stupila je na snagu večeras. Kako je u svom obraćanju naciji rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Srbija je od danas “u ratu protiv nevidljivog protivnika” – korona virusa.

“Borba je pred nama, borba za naše roditelje, za naše starije, ali i za našu budućnost. Naši roditelji su izgradili naše gradove, sela, puteve i pruge i napravili sve što imamo. Moramo da uradimo sve da možemo da im pomognemo”, rekao je Vučić.

On je naveo da će Vlada doneti i mere, a da od sutra nema ni škole, ni vrtića, te da škole najverovatnije neće raditi do kraja godine.

“Sutra nema škola, vrtića, fakulteta, sporta, teretana, dezinfikovaćemo sve prostorije… Nema potrebe da objašnjavam zašto, teretane su najgora mesta za zaraze. Ograničiće se rad restorana, kafana, uz veoma kratko vreme. Zatvara se život, da bismo sačuvali život“,  rekao je Vučić i dodao da će se  mnoge mere menjati i dopunjavati iz dana u dan”.

“Srpskim državljanima ne možemo da zabranimo ulaz u zemlju kao što ćemo drugima da zabranimo, ne računajući Kineze od kojih očekujemo pomoć. Svi koji dolaze iz zemalja gde ima infekcije moraće da budu 14 dana u izolaciji, a oni iz žarišta 28. Svako nepridržavanje odluke o izolaciji povlačiće kaznu zatvora od tri godine”, istakao je predsednik Srbije.