Naslovna Društvo U školama opštine Negotin bezbednost učenika na prvom mestu

U školama opštine Negotin bezbednost učenika na prvom mestu

791
0

Povodom početka nove školske godine, načelnik Policijske stanice u Negotinu, Gradimir Kostić izjavio je da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obezbeđuju sve osnovne i srednje škole kako bi se učenici osećali bezbednije.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova aktivno su prisutni u svim školama na teritoriji opštine Negotin od početka ove školske godine, pružajući podršku tokom časova i nakon njih.

Pored prisustva u školskim dvorištima, policijske patrole su dodatno aktivne u blizini školskih objekata, primenjujući mere za regulaciju saobraćaja i unapređenje bezbednosti.

„Zajedno sa Školskom i Policijskom upravom, ali i direktorima škola analizirali smo stanje bezbednosti na teritoriji naše nadležnosti. Intenzivno se radi na analizi stanja bezbednosti, kako bi identifikovali potencijalne rizike i preduzeli zajedničke mere da bi se bezbednost učenika i zaposlenih podigla na najviši mogući nivo“, kaže Gradimir Кostić, načelnik Policijske stanice Negotin koji je nedavno obišao sve osnovne i srednje škole i izdvojena odeljenja na teritoriji opštine.

Policija obezbeđuje  11 matičnih osnovnih škola, 21 izdvojeno odeljenje u selima opštine Negotin kao i četiri srednje škole.  Osim u školskim dvorištima, policijske patrole su  pojačane u blizini škola, i kontrolišu i regulišu bezbednost saobraćaja.

U osnovnim školama će se, inače, tokom ove školske godine realizovati projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, sa ciljem da se poveća svest učenika o posledicama nasilnog ponašanja kako u stvarnom, tako i u virtuelnom okruženju.

Projekat ima i cilj da  kod dece razvije veštine za prepoznavanje različitih oblika nasilja i diskriminacije, usvajanju usvajanju znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i pravilnom ponašanju u vanrednim situacijama, ali i da promoviše strategiju za pomoć drugima u nevolji, razvija empatiju i informiše o načinima podrške i zaštite.