Naslovna Društvo U prvom upisnom krugu raspoređeni svi budući srednjoškolci u opštini Negotin

U prvom upisnom krugu raspoređeni svi budući srednjoškolci u opštini Negotin

492
0

Predajom dokumenata danas počinje upis u srednje škole i završava se sutra.

  

Upisna groznica, predajom dokumenata  u srednjim školama se završava danas. Svi mali maturanti naše opštine raspoređeni su u prvom upisnom krugu, tako da se upis u srednje škole završava sutra.

Tehnička škola u Negotinu je na novom smeru elektrotehničar informacionih tehnologija upisala 28 učenika. Od septembra nastavu će na četvorogodišnjem smeru mašinski tehničar motornih vozila pohađati 27 učenika, dok su na trogodišnjem zanimanju autoelektričar popunjena 23  mesta.

„Zadovoljni smo što je novi smer popunjen. Bila je dobra odluka da ove godine učenicima ponudimo nešto novo. I ove godine imamo učenike iz drugih gradova. Za sada ih je jedanaestoro i najviše nam dolazi đaka iz Donjeg Milanovca“ , kaže za NG portal Saša Nikolić, direktor Tehničke škole.

Poljoprivredna škola je popunila trogodišnje zanimanje pekar upisavši 15 učenika, a devetoro će izučavati predmete na smeru za buduće mesare.

Četvorogidišnji smer poljoprivredni tehničar imaće od septembra 15 učenika, a najtraženiji, veterinarski tehničar 25 đaka.

Društveno-jezički smer u Negotinskoj gimnaziji od septembra će pohađati 24 učenika, opšti  21, a matematički smer danas upisuje 19 učenika.

Status novog smera učenici sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku je još uvek neizvestan, ne samo u Negotinu, već i u čitavoj Srbiji.

Rešenje o formiranju  odeljenja  koja imaju broj đaka ispod upisne kvote, doneće Ministarstvo prosvete.