Naslovna Kultura U prepunoj sali negotinskog Doma kulture KUD „Stevan Mokranjac“ održao godišnji koncert

U prepunoj sali negotinskog Doma kulture KUD „Stevan Mokranjac“ održao godišnji koncert

489
0

Pesmom i igrom članovi Kulturno umetničkog društva „Stevan Mokranjac“ prošetali Srbijom po 17.put na godišnjem koncertu.

Koncert Kulturno umetničkog društvo „Stevan Mokranjac“ otvorili su najmlađi sa igrama u koreografiji Miroslava Živanovića.

Ansambl koji je osnovan pre pet godina okuplja veliki broj mališana koji prve korake uče u ovom umetničkom društvu i tako čuvaju bogato folklorno nasleđe ne samo našeg kraja, već i čitave Srbije.

Članovi prvog folklornog ansambla predstavili su se na godišnjem koncertu sinoć, najpre spletom Belopalanačkog kraja, a zatim i igrama iz Negotinske Krajine.

Publika je posebno nagradila njihov nastup i koreografiju igara Crnorečja i veličanstven završetak koncerta odabranim igrama iz Leskovca. Koreografije potpisuju Živorad i Dejan Ivković.

Premijerno su na 17. po redu godišnjem koncertu nastupili veterani, folklorna grupa osnovana pre tri meseca koja od zaborava čuva „Gradske igre“. Sa scene negotinskog Doma kulture igrom su ispričali nostalgičnu priču o starom Negotinu, i posetioce vratili u neko prošlo vreme s početka 20.veka.

Koncert je upotpunio i orkestar pod upravom Željka Ćirića, ali i gosti. Već godinama unazad prijatelj KUD “Stevan Mokranjac“ vokalni solista Miroslav Rašić, kao i Miloš Dinić, mladi frulaš.

Publici se predstavio i trio negotinske Umetničke škole, Valentina Dimitrijević, flauta, Milan Rakić, klarinet i Predrag Grujić, klavir. Iz ove škole dolazi i etno grupa „Kraljice„ koju vodi Aleksandra Đukić.

Godišnji koncert prilika je da se KUD „Stevan Mokranjac“ zahvali na podršci svima koji pomažu rad ovog ansambla. Slađana Stojanović, predsednica Skupštine KUD „Stevan Mokranjac“ uručila je zahvalnice i srebne medaljone prijateljima društva i članovima ansambla.