Naslovna Društvo U prahovskom “Eliksiru” prikupljeno 60 jedinica krvi

U prahovskom “Eliksiru” prikupljeno 60 jedinica krvi

374
0

Crveni krst Negotin je u saradnji sa niškim Zavodom za transfuziju krvi ove srede organizovao u prahovskom “Eliksiru” veoma uspešnu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Foto: Crveni krst Negotin

Akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvalo se 65 radnika “Eliksira”, među kojima pet žena i čak 15 onih koji su krv dali prvi put. Prikupljeno je 60 jedinica krvi.

“S razlogom možemo reći da su akcije u “Eliksiru” u Prahovu najuspešnije po broju prikupljenih jedinica krvi. Crveni krst Negotin će ispuniti svoj plan u dobrovoljnom davalaštvu krvi, ali naravno uvek se trudimo da ih bude što više jer su potrebe za krvlju svakim danom sve veće. Veliku zahvalnost dugujemo  svima koji su se odazvali našoj akciji i doprineli da se njihovom krvlju spasi bar 60 života, Maji Radulović i ostalim sjajnim domaćinima, predstavnicima “Eliksira” koji su nam omogućili realizaciju akcije u njihovim prostorijama i pružili fantastične uslove za rad ekipe, kao i Mileti Markoviću, sekretaru naše podružnice u tom kolektivu koji se potrudio da 42 puta da krv i animira mnogobrojne svoje kolege i koleginice da se odazovu našoj akciji”, kaće Ljuba Marinković, sekretar Crvenog krsta.

Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Negotinu biće održana u sredu 24. novembra u prostorijama Umetničke škole “Stevan Mokranjac”.