Naslovna Društvo COVID-19 U poslednja 24 časa 25 novoobolelih od kovida, jedna osoba preminula

U poslednja 24 časa 25 novoobolelih od kovida, jedna osoba preminula

1159
0

U opštini Negotin na osnovu 72 testa, uzorkovana 23. marta, evidentirano još 25 kovid pozitivnih slučajeva.

Ilustracija; pixabay.com

Pozitivan rezultat zabeležen je kod 11 osoba ženskog pola od kojih najmlađa ima 16, a najstarija 88 godina, ali i kod 14 muškaraca od 33 do 78 godina. Reč je o testiranima u  utorak, 23. marta.

U tom periodu je u kovid ambulanti negotinskog Doma zdravlja uzorkovano 59 osoba antigen testovima, dok je iz referentnih laboratorija iz Beograda i Niša stigao rezultat PCR testiranja za još 13 osoba sa prebivalištem u opštini Negotin.

Na bolničkom lečenju je 51 pacijent sa upalom pluća i srednje teškom i težom kliničkom slikom, od kojih je 20 na konstantnoj kiseoničkoj podršci. Najviše ih je na internom odeljenju, 22 pacijenta, na grudnom se leči 17, a na neurologiji 12 pacijenata. Na ova tri odeljenja ima 65 postelja te u Zdravstvenom centru razmatraju da ukoliko bude bilo potrebe još neka od bolničkih odeljenja proglase crvenom zonom.

Samo tokom prethodnog dana primljeno je sedmoro novih pacijenata. Jedan muškarac je nažalost preminuo od posledica virusne infekcije. Tri pacijenta su transportovana na dalje lečenje u Kruševac, jedan u Kovid bolnicu Batajnica, dok je pet osoba otpušteno iz bolnice.