Naslovna Društvo U ponedeljak u Negotinu vakcinacija protiv sezonskog gripa

U ponedeljak u Negotinu vakcinacija protiv sezonskog gripa

193
0

U ponedeljak, 14. oktobra u Službi epidemiologije negotinskog Zdravstvenog centra počeće vakcinacija protiv sezonskog gripa.

Ilustracija; pixabay.com

Vakcine protiv sezonskog gripa su nabavljene, i već od 14. oktobra u Negotinu će početi vakcinacija rizičnih grupa stanovništva, odnosno hroničnih pacijenata. Zdravstveni centar u Negotinu nabavio je, inače, 1.450 doza vakcine.

Vakcinu će moći da prime pacijenti sa hroničnim oboljenjima koji Službi epidemiologije negotinskog Zdravstvenog centra moraju da donesu jedan od poslednjih lekarskih izveštaja da bi se videlo o kojim hroničnim oboljenjima je reč, ali i svi oni kojima je izabrani lekar dao mišljenje da bi trebalo da se vakcinišu.

Preporuka je da vakcinu protiv sezonskog gripa prime osobe sa kardiovaskularnim, metabolički,  oboljenjima respiratornog sistema, osobe sa bubrežnom insuficijencijom, malignim oboljenjima i drugi pacijenti koji spadaju u kategoriju rizičnih grupa.

Kako su saopštili u Institutu za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, prvi put ove godine obezbeđena je i četvorovalentna vakcina protiv gripa, koja obuhvata dva tipa A virusa i dva tipa B virusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.