Naslovna Društvo U Poljoprivrednoj školi dualno poljoprivredni tehničari, vinogradari, mesari i pekari

U Poljoprivrednoj školi dualno poljoprivredni tehničari, vinogradari, mesari i pekari

966
0

Poljoprivredna škola sa domom učenika „Rajko Bosnić“ Bukovo ove godine upisuje 112 učenika u četiri odeljenja. 

Obrazovanje po dualnom sistemu, gde učenici na praksi stiču potrebna znanja za zanimanja za koja se obrazuju, postaje sve popularnije kod učenika koji završavaju osmi razred.

Poljoprivredna škola sa domom učenika „Rajko Bosnić“ Bukovo u prvi razred školske 2024/2025. upisuje četiri odeljenja i to u četvorogodišnjem trajanju: poljoprivredne tehničare, veterinarske tehničare i vinogradare –vinare, sa po 28 učenika, kao i jedno kombinovano odeljenje od 14 pekara i 14 mesara u trogodišnjem trajanju.  Svi obrazovni profili, izuzev veterinarskog tehničara, su u dualnom obrazovanju.

Novina ove školske godine jeste da je škola ostvarila saradnju sa brojnim privrednim subjektima, te će se nastava poljoprivrednih tehničara realizovati u saradnji sa firmama „Uljarica Nova” DOO Negotin i Poljoprivrednim dobrom AD Zaječar, u dualnom modelu obrazovanja.

Za realizaciju učenja kroz rad učenika koji će pohađati obrazovni profil vinogradar-vinar, pored Vinarije Manastira Bukovo i Vinarije „Matalj“, sa kojima se već realizuje dualno obrazovanje, od naredne školske godine učenici će moći da praksu obavljaju i u vinarijama „Frunza Aglaja“ i „Raj“.

Trogodišnji profili realizuju se dualno u saradnji Pekarom „Matalj“ i Klanicom „Mesko“ Štubik.

Iako škola ima sve uslove za realizaciju stručne prakse, određeni broj učenika imaće priliku da uči kroz rad i iskustvo uspešnih preduzetnika našeg kraja uz novčanu naknadu za dane provedene na praksi.

Dom učenika, kao i ranijih godina otvara svoja vrata za 90 učenika svih negotinskih srednjih škola.