Naslovna Kultura Događaji U petak u Negotinu pesničko veče Dragoslave Veljković Madžar

U petak u Negotinu pesničko veče Dragoslave Veljković Madžar

270
0

U Muzeju Hajduk Veljka u petak 23. jula od 20 sati biće priređeno poetsko-muzičko veče i promocija knjige “Kad je Gregor plakao” autorke Dragoslave Veljković Madžar.

Udruženje „Egokult“ i Narodna biblioteka „Dositej Novaković“, pod čijim je okriljem krajem 2019. godine objavljena druga pesnička zbirka nekadašnje novinarke RTV “Krajina”, udruženo organizuju ovaj program.

“Todorčetov konak je predivno zdanje koje, lično, jako volim. I promocija moje prve knjige bila je na istom mestu sa divnom publikom i energijom. Evo konačno prilike da se ponovo sretnem sa nekadašnjim kolegama i prijateljima, ljubiteljima lepe pisane reči i kulture uopšte. Nedostaje nam svima ta emocija koju nosi lični susret. Zahvaljujem Muzeju Krajine na ustupljenom prostoru čime je ispunjena moja i želja organizatora da ovde predstavimo i novu knjigu”, kaže Dragoslava Veljković Madžar.

Iako je objavljena pre više od godinu i po dana, zbog poznatih okolnosti i pandemije, zbirka sa 60 pesama “Kad je Gregor plakao” široj javnosti biće predstavljena tek sutra.

Publika će biti u prilici da čuje obilje poezije Dragoslave Veljković Madžar, koju će pored autorke kazivati Marija Šamić.

U muzičkom delu programa nastupiće profesori Umetničke škole “Stevan Mokranjac”, Vesna Garabantin na violončelu i Stefan Nikolić na harmonici, dok će u kratkom obraćanju o poetici autorke govoriti Vlasta Mladenović.