Naslovna Društvo U petak na Sajmu zapošljavanja ponude za stotinak radnika

U petak na Sajmu zapošljavanja ponude za stotinak radnika

418
0

Sajam zapošljavanja u Negotinu, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale Bor i Opštine Negotin, u petak, 20.aprila, kako se očekuje okupiće dvadesetak poslodavaca koji su iskazali potrebu za stotinak radnika.

Sajam zapošljavanja biće održan u foajeu Doma kulture “Stevan Mokranjac” od 11 časova. Poslodavci će u direktnom razgovoru sa nezaposlenima koji se budu odazvali pozivu Nacionalne službe za zapošljavanje, predočiti šta sve očekuju od njih, ali i kakve poslove nude, o uslovima pod kojima se radi, visini zarade i svemu što je važno za taj posao.

Kakvi će efekti ovog Sajma biti pokazaće vreme, iako nadležni tvrde da mnogi od onih koji prođu kroz ovakva posredovanja, dobiju posao.

Tek činjenica je da, po februarskoj evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, u Negotinu njih 2.463 čeka posao, od kojih su čak polovina – žene.

Najveći broj nezaposlenih su nekvalifikovani radnici, njih 1.044. Na posao čeka i 650 Negotinaca sa diplomom srednje škole, 370 kvalifikovanih i 260 sa diplomom više škole ili fakulteta.

Broj nezaposlenih u Negotinu je verovatno i veći, ako se uzme u obzir da nisu svi na evidenciji lokalnog tržišta rada.