Naslovna Kultura Događaji U paviljonu gradskog parka 29. jula koncert „Slovenski zvon“

U paviljonu gradskog parka 29. jula koncert „Slovenski zvon“

410
0

U Negotinu će u četvrtak, 29. jula biti priređen koncert “Slovenski zvon“ na kojem će Magdalena Antić, sopran i Stevan Karanac, tenor, uz klavirsku saradnju Milje Videnović izvesti probrane kompozicije domaćih i autora slovenskog porekla.

Negotinka Magdalena Antić, sopran, master muzički izvođač, nastavnica pevanja i kamerne muzike u ovdašnjoj Umetničkoj školi “Stevan Mokranjac” i Stevan Кaranac, tenor, doktorand na katedri za solo pevanje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, uz klavirsku saradnju Milje Videnović, profesorke klavira u negotinskoj Umetničkoj školi predstaviće se delima Isidora Bajića, Milana Prebande, Stanislava Biničkog, Miloja Milojevića, Petra Кonjovića, Sergeja Rahmanjinova, Кonstantina Babića, Petra Iliča Čajkovskog i Antonjina Dvoržaka.

Koncert će biti održan u paviljonu gradskog parka u četvrtak, 29. jula od 20 časova, a u okviru manifestacije “Negotinsko leto”, organizuje ga Dom kulture “Stevan Mokranjac” pod pokroviteljstvom opštine Negotin.

Umetnici su uputili apel građanima da, shodno svojim mogućnostima, uplate sredstva za lečenje sedmomesečnog Boška Guglete iz Novog Sada koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1 i koji se od 19. juna nalazi na intenzivnoj nezi u Dečijoj bolnici u Novom Sadu i nije u stanju da samostalno diše i da se hrani.

Bošku su sredstva potrebna za terapiju Zolgensma, koja košta 2,5 miliona evra, lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, ortopedska pomagala, medicinske aparate kao i za putne troškove i smeštaj.

“Humanitarna fondacija “Budi human” na svojoj internet stranici u ovom trenutku drži profile i račune za pomoć za 433 mališana i 212 odraslih. Naš koncert humanitarnog karaktera prikuplja pomoć za malenog Boška, ali pozivamo ljude da uplate pomoć za bilo koga, u bilo kom iznosu. Na internet stranici fondacije su dostupni svi podaci o uplatama, liste su preduge, ali procenti prikupljenih sredstava su i dalje daleko od cilja, profil Boška Guglete broji 23 odsto prikupljenih sredstava”, poručio je Stevan Karanac.

I koncert na trubi Anamarije Danilović i Davida Surdanovića sa Miljom Videnović na klaviru, zakazanim za 19. avgust će takođe biti u znaku pomoći malenom Bošku.