Naslovna Društvo U OŠ “Vuk Karadžić” nove investicije

U OŠ “Vuk Karadžić” nove investicije

933
0

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ je zahvaljujući sredstvima Eliksir Fondacije i “Eliksir Krafta” uredila školski prostor za učenike prvog razreda.

Prvaci naše najstarije Osnovne škole „Vuk Karadžić“ sa osmehom su jutros ušli u svoju novu učionicu koja je nakon adaptacije promenila svoj izgled i postala prijatnije i lepše mesto za rad i učenje. Učiteljice Dragana Aleksić i Dragana Nemcanović ističu da je radni prostor, zahvaljujući donaciji Eliksir Fondacije i “Eliksir Krafta” postao prijatniji ali i funkcionalniji za rad.

„Osmeh dece sve govori i njihovoi oduševljenje kada su jutros ušli u svoju učionicu i uzviknuli. “Kako nam je sada lepo”. Njihov osmeh na licu je i moje zadovoljstvo. Učionica je sada funkcionalnija jer imamo i ormariće u koja deca mogu odložiti svoje knjige, sveske, opremu za fizičko i ostali pribor“, kaže za NG Portal Dragana Aleksić, učiteljica Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ bila je te 1910. godine, kada je počela sa radom u novoj školskoj zgradi, najlepša građevina u Negotinu i jedna od najlepših u Srbiji. Održavanje školske zgrade  koja predstavlja  spomenik kulture već 113 godina, zahteva velika ulaganja ali i brigu zajednice.

„Nakon adaptacije učionice i radova na uređenju zidova i poda, danas su prvaci ušli u svoju novu učionicu koja je mnogo lepše i prijatnije mesto za rad. Zahvaljujemo se  Eliksir Fondaciji za finasiranje kupovine klupa, stolica i ormarića. Za ove namene utrošeno je 198 hiljada dinara. Enterijer učionice uređen je zahvaljujući „Eliksir Kraftu“ koji je kompletno uradio hoblovanje parketa i sređivanje zidova“, kaže za NG Portal Igor Stojković, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ .

U školi ističu da se nadaju novoj saradnji najstarije obrazovne ustanove i kompanije “Eliksir” u narednom periodu.

„Osnovna škola „Vuk Karadžić“ jedna je od četiri najstarijih u Srbiji i pred nama je obeležavanje velikog jubileja, dva veka postojanja i rada. Sem organizacije same proslave pred nama su i investicije jer godine postojanja nas obavezuju da održavamo školsku zgradu koja nam je ostavljena u nasleđe. Zamena stolarije je velika investicija koja nas očekuje ali se nadamo da ćemo, sem kroz projekat, imati i podršku kompanije “Eliksir” i da ćemo nastaviti ovako lepu saradnju“, dodaje Igor Stojković, direktor škole.