Naslovna Sport U organizaciji Sportskog saveza opštine Negotin priređena akcija „Dan izazova“

U organizaciji Sportskog saveza opštine Negotin priređena akcija „Dan izazova“

476
0

Planetarnu akciju, Dan izazova, obeležili su u Negotinu i ovdašnji osnovci, učenici gradskih škola, sportisti, masovnom akcijom vežbanja na centralnom gradskom platou u organizaciji Sportskog saveza opštine Negotin.

Učenici nižih razreda sve četiri negotinske osnovne škole, kao i sportisti, među kojima i najmlađi fudbaleri „Hajduk Veljka“, vežbali su uz osmeh, učestvujući rado u tradicionalnom Danu izazova, u organizaciji Sportskog saveza opštine Negotin, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

„Ovo je tradicionalna manifestacija koju organizuje Međunarodna organizacija „Sport za sve“. Učestvuju sve opštine u Srbiji. Mi se danas takmičimo protiv opštine Valjevo. Učešće je uzelo skoro 300 deteta, sve naše škole, deca vrtića“, kaže Dalibor Mašić, član Opštinskog veća zadužen za omladinu i sport.

Ova akcija je jedan od načina da se deca pravilno razviju, da im se sportskim aktivnostima malo odvuče pažnja od druženja sa interneta, telefona. Njome organizatori nastoje da u što većem broju uključe i decu i građane u rekreativne aktivnosti sa sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu.

“Nama u opštini je cilj da promovišemo sport, omasovimo ga, da utičemo na decu da zdravije žive i mislim da je ovo jedna lepa prilika da se deca i upoznaju i da se druže i da se, na neki način, i takmiče danas“, dodao je Mašić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.