Naslovna Sport U organizaciji Sportskog saveza opštine Negotin priređena akcija „Dan izazova“

U organizaciji Sportskog saveza opštine Negotin priređena akcija „Dan izazova“

483
0

Planetarnu akciju, Dan izazova, obeležili su u Negotinu i ovdašnji osnovci, učenici gradskih škola, sportisti, masovnom akcijom vežbanja na centralnom gradskom platou u organizaciji Sportskog saveza opštine Negotin.

Učenici nižih razreda sve četiri negotinske osnovne škole, kao i sportisti, među kojima i najmlađi fudbaleri „Hajduk Veljka“, vežbali su uz osmeh, učestvujući rado u tradicionalnom Danu izazova, u organizaciji Sportskog saveza opštine Negotin, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

„Ovo je tradicionalna manifestacija koju organizuje Međunarodna organizacija „Sport za sve“. Učestvuju sve opštine u Srbiji. Mi se danas takmičimo protiv opštine Valjevo. Učešće je uzelo skoro 300 deteta, sve naše škole, deca vrtića“, kaže Dalibor Mašić, član Opštinskog veća zadužen za omladinu i sport.

Ova akcija je jedan od načina da se deca pravilno razviju, da im se sportskim aktivnostima malo odvuče pažnja od druženja sa interneta, telefona. Njome organizatori nastoje da u što većem broju uključe i decu i građane u rekreativne aktivnosti sa sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu.

“Nama u opštini je cilj da promovišemo sport, omasovimo ga, da utičemo na decu da zdravije žive i mislim da je ovo jedna lepa prilika da se deca i upoznaju i da se druže i da se, na neki način, i takmiče danas“, dodao je Mašić.