Naslovna Društvo COVID-19 U opštini Negotin za 24 časa još 32 osobe pozitivne na virus...

U opštini Negotin za 24 časa još 32 osobe pozitivne na virus korona

1160
0

U poslednja 24 časa na virus korona od 115 uzoraka antigen i tri PCR testa pozitivne su 32 osobe.

Pozitivan nalaz na virus korona u opštini Negotin laboratorijski je potvrđen kod 16 žena od 19 do 83 godine i kod isto toliko muškaraca od 28 do 78 godina. Reč je o testiranima 22. marta.

U istom periodu hospitalizovano je osam pacijenata, a troje je otpušteno sa kovid odeljenja negotinske bolnice u kojoj se trenutno leči 51 pacijent. Inače, u tercijarnim ustanovama u Kruševcu i Batajnici u Beogradu na lečenju je još 27 naših sugrađana.

Kako se navodi u izveštaju Zdravstvenog centra u Negotinu u kovid ambulanti je pregledano 77 osoba, od kojih njih 49 po prvi put.

U Boru je prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“  iz Zaječara evidentirano 16 novoobolelih, saopštio je Štab za vanredne situacije, a na teritoriji grada je ukupno 336 aktivnih kovid-19 slučajeva.

U Opštoj bolnici u Boru hospitalizovano je 48 pacijenata, od kojih je 46 pozitivno na virus. U kovid ambulanti “Rudar” pregledano je u poslednja 24 časa 28 osoba sa simptomima virusa i obavljeno 13 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima obavljeno je  67 pregleda.

U opštini Majdanpek prisustvo virusa korona potvrđeno je kod 12 osoba, a aktivno pozitivnih je ukupno 68.  Prema podacima Doma zdravlja “Dr Veroljub Cakić”  u kovid ambulantama je pregledano 79 Majdanpelana, a kod osam je dijagnostikovana upala pluća.  Zbog teže kliničke slike u tercijarnim zdravstvenim ustanovama hospitalizovano je 11 bolesnika iz ove opštine.

Najmanje obolelih je u opštini Kladovo u kojoj je sa jednim pozitivnih nalazom na prisustvo virusa korona u poslednja 24 časa, aktivnih kovid slučajeva ukupno 58.