Naslovna Društvo U opštini Negotin ukinuta vanredna situacija

U opštini Negotin ukinuta vanredna situacija

221
0

Štab za vanredne situacije na svojoj četvrtoj sednici, ukinuo je vanrednu situaciju na području opštine Negotina, uvedenu 2.marta.

Na predlog Vladimira Veličkovića, predsednika opštine Negotin vanredna situacija ukinuta je nakon analize trenutnog stanja na teritoriji ove opštine, koju je sačinio Stručno-operativni tim za zaštitu i spasavanje od snega, snežnih nanosa i poplava Štaba za vanredne situacije na teritoriji opštine Negotin.

Iako je vanredna situacija ukinuta, nadležni nastavljaju da prate nivo svih reka i potoka na teritoriji opštine. O tome će voditi računa sedmočlani Stručno-operativni tim za zaštitu i spasavanje od poplava, podzemnih voda i klizišta.

Tim će pratiti stanje vodotokova, sarađivati i koordinirati sa nadležnima u radnoj jedinici “Srbijavoda” u Negotinu, kako bi se na vreme preduzele preventivne i operativne mere zaštite i spašavanja od poplava, ali i pratilo stanje na klizištima i dejstvovalo pri pojavi podzemnih voda, navodi se na opštinskom sajtu.

Štab za vanredne situacije na današnjoj sednici naložio je da se, do normalizacije stanja, nastavi sa angažovanjem mehanizacije i radova na čišćenju snega i snežnih nanosa u brdsko-planinskom delu opštine i tamo gde za to postoji potreba. Zaključak je i da se nastavi sa redovnim aktivnostima po planu o zimskom održavanju na teritoriji opštine Negotin.