Naslovna Društvo COVID-19 U opštini Negotin u samoizolaciji 380 osoba; Na teritoriji oba okruga “kućni...

U opštini Negotin u samoizolaciji 380 osoba; Na teritoriji oba okruga “kućni karantin” za 2.331 osobu

3068
0

Sudeći po podacima objavljenim na sajtu otvorenih podataka Kancelarije za IT i eUpravu u obaveznoj samoizolaciji u opštini Negotin je trenutno 380 osoba.

U poslednjih osam dana broj osoba u samoizolaciji na teritoriji dva grada i šest opština Borskog i Zaječarskog okruga povećan je za 427.

Najviše ih je u Boru gde je u kućnoj izolaciji 631 osoba. Sledi Kladovo sa 503, Zaječar sa 401 i Negotin sa 380 osoba.

Mera samoizolacije određena je i za 138 osoba u Majdanpeku, 97 u Knjaževcu i 95 u Boljevcu. Najmanje samoizolovanih je u opštini Sokobanja – 86.

Na kućnu samoizolaciju obavezni su svi oni koji su nedavno došli iz inostranstva, kao i oni koji su bili u kontaktu sa osobama kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa.

Inače, na ovom sajtu više nema zvaničnih podataka o broju obolelih. Samo pet dana nakon što je otvorila podatke i statistiku o broju zaraženih virusom korona u Srbiji po gradovima i opštinama, Kancelarija za IT i eUpravu Vlade Srbije ovu bazu je i zatvorila, a ponovo objavljuje samo broj osoba u samoizolaciji.

Inače, prema poslednjim podacima kojima raspolažemo iz opštinskih i gradskih štabova za vanrednu situaciju u Zaječaru je prisustvo korona virusa potvrđeno kod 17 osoba, u Boru kod šest, Kladovu tri, a u Negotinu kod dvoje ljudi.