Naslovna Društvo U opštini Negotin trenutno svi putevi prohodni

U opštini Negotin trenutno svi putevi prohodni

387
0

Na teritoriji opštine Negotin svi putni pravci su trenutno prohodni. Tokom noći redovno su čišćene saobraćajnice ka negotinskim selima, a od jutros je pojačano i čišćenje ulica u gradu.

Nadležni ističu da su svi putevi koji vode do negotinskih sela, kao i oni u samim selima i gradu prohodni. Snega, u zavisnosti od reona, ima mestimično u raskvašenom stanju do par santimetara.

Na celoj teritoriji Negotinske i Timočke krajine pada sneg umerenog do jakog intenziteta praćen vetrom usled čega je smanjena i vidljivost.

Učestali su sitni odroni, a najviše ih ima na Đerdapskoj  magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Na putevima prvog, drugog i trećeg prioriteta, u nadležnosti JP “Srbija putevi” u ovom delu istočne Srbije, kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimetara.

Maksimalan oprez u vožnji preporučuje se na putu koji vodi ka graničnim prelazima Mokranje, Đerdap i Vrška čuka.

Skrećemo pažnju na prevoje i kritične deonice na sledećim putnim pravcima, na kojima savetujemo maksimalan oprez u vožnji i obavezno korišćenje zimske opreme:

  • I B-33 Granica PZP Požarevac/Zaječar (Majdanpek) – Negotin – državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Mokranje), prevoj Popadija, područje Majdanpeka
  • I B-34 Granica PZP Požarevac/Zaječar (Golubac) – Donji Milanovac – Porečki most – veza sa državnim putem IB 35, prevoji Boljetinsko brdo i Golo brdo
  • I B-35 dr.granica sa Rumunijom (granični prelaz Đerdap) – Kladovo – Negotin – Zaječar – Knjaževac – Granica PZP Zaječar/Niš (Tresibaba), prevoj Tresibaba
  • I B-36 Paraćin – Boljevac – Zaječar – dr.granica sa Bugarskom (granični prelaz Vrška Čuka), prevoj Čestobrodica.

JP Putevi Srbije” savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo i da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu.