Naslovna Društvo U opštini Negotin trenutno svi putevi prohodni

U opštini Negotin trenutno svi putevi prohodni

342
0

Na teritoriji opštine Negotin svi putni pravci su trenutno prohodni. Tokom noći redovno su čišćene saobraćajnice ka negotinskim selima, a od jutros je pojačano i čišćenje ulica u gradu.

Nadležni ističu da su svi putevi koji vode do negotinskih sela, kao i oni u samim selima i gradu prohodni. Snega, u zavisnosti od reona, ima mestimično u raskvašenom stanju do par santimetara.

Na celoj teritoriji Negotinske i Timočke krajine pada sneg umerenog do jakog intenziteta praćen vetrom usled čega je smanjena i vidljivost.

Učestali su sitni odroni, a najviše ih ima na Đerdapskoj  magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Na putevima prvog, drugog i trećeg prioriteta, u nadležnosti JP “Srbija putevi” u ovom delu istočne Srbije, kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimetara.

Maksimalan oprez u vožnji preporučuje se na putu koji vodi ka graničnim prelazima Mokranje, Đerdap i Vrška čuka.

Skrećemo pažnju na prevoje i kritične deonice na sledećim putnim pravcima, na kojima savetujemo maksimalan oprez u vožnji i obavezno korišćenje zimske opreme:

  • I B-33 Granica PZP Požarevac/Zaječar (Majdanpek) – Negotin – državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Mokranje), prevoj Popadija, područje Majdanpeka
  • I B-34 Granica PZP Požarevac/Zaječar (Golubac) – Donji Milanovac – Porečki most – veza sa državnim putem IB 35, prevoji Boljetinsko brdo i Golo brdo
  • I B-35 dr.granica sa Rumunijom (granični prelaz Đerdap) – Kladovo – Negotin – Zaječar – Knjaževac – Granica PZP Zaječar/Niš (Tresibaba), prevoj Tresibaba
  • I B-36 Paraćin – Boljevac – Zaječar – dr.granica sa Bugarskom (granični prelaz Vrška Čuka), prevoj Čestobrodica.

JP Putevi Srbije” savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo i da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.