Naslovna Društvo U opštini Negotin raspisan konkurs za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja: Medijima 8,4...

U opštini Negotin raspisan konkurs za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja: Medijima 8,4 miliona dinara

340
0

Opštinsko veće opštine Negotin raspisalo je konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine u 2020. godini. Budžetom je za ove namene predviđeno 8,4 miliona dinara.

Za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz opštinske kase izdvojeno je 8,4 miliona dinara, 1,75 miliona više nego prošle godine.

U Borskom okrugu ovo je ujedno i najveći budžet za medije, imajući u obzir da je Grad Bor izdvojio šest, a opštine Kladovo i Majdanpek po pet miliona dinara za sufinansiranje medijskih projekata.

U Zaječarskom okrugu  najviše novca izdvaja opština Knjaževac 14,25 miliona. Sokobanja će medijske projekte sufinansirati sa sedam miliona dinara, Boljevac sa 2.375.000 dinara, dok se konkurs u Zaječaru tek očekuje.

Opština Negotin za ovogodišnji konkurs predvidela je, poput većine lokalnih samouprava da najniži odobreni iznos po projektu bude 10.000 dinara, s tim što najveći iznos neće premašiti 4,2 miliona.

Konkurs je otvoren do 2. marta do 15 časova kada ističe rok za prijem potrebne dokumentacije, a bliži kriterijumi i uslovi objavljeni su na opštinskom sajtu.

Štampani mediji, radio, internet mediji i novinske agencije mogu podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80 odsto vrednosti projekata.

Za televizije od ove godine važi uslov da im lokalna samouprava sufinansira najviše do 50 odsto vrednosti projekta. Ovo je od prošle godine i uslov na konkursima Ministarstva kulture.

Opštinsko veće opštine Negotin je raspisalo i poziv za učešće u radu komisije za novinarska i medijska udruženja, registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, odnosno pre 16. februara. Uz predlog za člana komisije, prilaže se i dokaz o registraciji udruženja u Registru udruženja.

Rok za dostavljanje predloga za članove komisije, isti je kao i rok za podnošenje prijava na konkurs – do 2. marta.