Naslovna Događaji U opštini Negotin počinje 45. smotra „Susreti sela“

U opštini Negotin počinje 45. smotra „Susreti sela“

348
0

„Susrete sela“ ove godine otvaraju 1.aprila članovi Kulturno umetničkog društva „Voja Čurić“ iz Kobišnice koji će ugostiti KUD “Čučuk Stana” iz Sikola.

Deset kulturno umetničkih društava naše opštine boriće se za titulu najboljeg na 45. „Susretima sela“. Pored Jabukovca, koji je prošle godine poneo epitet najboljeg, takmičiće se i Kobišnica, Tamnič, Karbulovo, Štubik, Čubra, Jasenica, Šarkamen i Bukovče.

Iako je najavljeno da „Susrete sela“, po tradiciji, otvara prošlogodišnji pobednik, ovogodišnju jubilarnu manifestaciju, 45. po redu, u nedelju 1.aprila otvara susret članova Kulturno umetničkog društva „Voja Čurić“ iz Kobišnice kao domaćin i  gosti  članovi  KUD “Čučuk Stana” iz Sikola.

Poslednji susret u prvom krugu najavljen je za 15. april, kada u Šarkamenu nastupaju članovi KUD „Vrelo“ i njihovi gosti KUD „Dimitrije Belivakić“ iz Bukovča.

Drugi krug počinje 20.aprila u Štubiku susretom kulturno umetničkih društava “Prerast” i “Mladost” iz Čubre, a završava se 29. aprila u Sikolu, kada nastupaju KUD „Čučuk Stana“ i „Voja Čurić“ iz Kobišnice.

U okviru “Majskih svečanosti”, povodom Dana opštine Negotin, već po tradiciji, biće proglašen pobednik 45. smotre izvornog narodnog stvaralaštva “Susreti sela”.