Naslovna Društvo U opštini Negotin devet firmi sprovodi mere energetske sanacije

U opštini Negotin devet firmi sprovodi mere energetske sanacije

1249
0

Za učešće u sprovođenju mera energetske sanacije odabrano je devet privrednih subjekata iz opština Kladovo, Negotin, Vlasotince i Jagodina.

Foto: Dragan Veljković

Opštinsko veće opštine Negotin, na predlog opštinske Komisije za relizaciju mera energetske sanacije, donelo je odluku da u realizaciji programa mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova učestvuje devet privrednih subjekata, koliko se odazvalo pozivu lokalne samouprave, objavljenom krajem maja ove godine.

Za učešće u sprovođenju mera energetske sanacije za poslove vezane za zamenu spoljnih prozora i vrata, ali i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača, uključujući i okapnice, prozorske daske, roletne, kapke, kao i prateće radove na demontaži, montaži, obradi, gletovanju i krečenju oko stolarije sa unutrašnje strane zida uslove su ispunili: „ICM Elektro“ iz Grabovice kod Kladova, negotinske firme: „Hausmarket plus“, „Stamenković PRO“, „Hausmarket“, „Stolarija Šutulović“, PR „Piramida minus“ iz Ladovice kod Vlasotinca i „Aluidea“ iz Kobišnice.

„ICM Elektro“ iz Grabovice obavljaće i poslove vezane za meru postavljanja i nabavke materijala za termičku izolaciju, kao i radove vezane za nabavku materijala za termičku izolaciju ispod krovnog pokrivača za porodične kuće.

Firma „ICM Elektro“, kao i “Energy Net One” doo iz Jagodine i Proizvodno trgovinska radnja “Ivaterm” iz Radujevca sprovodiće i radove vezane za nabavku i instalaciju kotlova na drvni pelet, briket i sečku i unutrašnjih instalacija za porodične kuće i stanove, kao i nabavke i ugradnje toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

Domaćinstva koja žele da nabave i ugrade solarne kolektore to će moći da učine u firmama „ICM Elektro“ ili „Ivaterm“.

Domaćinstva koja do 25. avgusta mogu da konkurišu za bespovratna sredstva za ove mere moraće da uz propisanu dokumentaciju i prijavu prilože i predmer i predračun, odnosno profakturu za opremu sa ugradnjom koju im u, zavisnosti od mere za koju se odluče, izdaje jedna od ovih firmi.

I domaćinstva će za dobijanje subvencija kao i privredni subjekti morati da ispune uslove i kriterijume propisane Pravilnikom o sufinansiranju mera energetske sanacije.