Naslovna Društvo U novogodišnjoj noći bez većih remećenja javnog reda i mira: Hitna služba...

U novogodišnjoj noći bez većih remećenja javnog reda i mira: Hitna služba intervenisala u 26 slučajeva

606
0

Ekipe negotinske Hitne službe u novogodišnjoj noći pregledale su 21 pecijenta i otišle u pet kućnih poseta po pozivu.

Poslednjeg decembarskog dana u Hitnoj službi negotinskog Zdravstvenog centra pregledano je do 19 časova više od 40 pacijenata. U novogodišnjoj noći ekipe lekara i medicinskih tehničara pregledali su 21 pacijenta, a po pozivu su otišli i u pet kućnih poseta.

Na odeljenje Neurologije primljena su u novogodišnjoj noći dva pacijenta sa simptomima šloga (cerebrovaskularnim inzultom), dok je jedan pacijent sa akultnim infarktom miokarda, uz lekarsku pratnju,  hitno transportovan u Zdravstveni centar Zaječar na invanzivnu dijagnostiku i implantaciju stenta, saznajemo od dr Vidosave Paunović- Barbulović, vršioca direktora Zdravstvenog centra Negotin.

Jedna ekipa Hitne službe dežurala je u novogodišnjoj noći na Trgu Stevana Mokranjca, kako bi intervenisala u slučaju potrebe.

Novogodišnja noć je prošla relativno mirno i bez većih kršenja javnog reda i mira, ali je, ipak, zabeležena i po koja tuča.

Tako su jutros posle 4 časa lekari intervenisali u slučaju Negotinca starog 21, koji je učestvovao u tuči. Ovaj mladić je nakon hirurškog, neurološkog i psihijatrijskog pregleda  transportovan u Opštu bolnicu u Bor na skener glave. Kako nije postojano patološki nalaz na skeneru, pacijent je pušten na dalje kućno lečenje.