Naslovna Društvo U novogodišnjoj noći bez većih remećenja javnog reda i mira: Hitna služba...

U novogodišnjoj noći bez većih remećenja javnog reda i mira: Hitna služba intervenisala u 26 slučajeva

605
0

Ekipe negotinske Hitne službe u novogodišnjoj noći pregledale su 21 pecijenta i otišle u pet kućnih poseta po pozivu.

Poslednjeg decembarskog dana u Hitnoj službi negotinskog Zdravstvenog centra pregledano je do 19 časova više od 40 pacijenata. U novogodišnjoj noći ekipe lekara i medicinskih tehničara pregledali su 21 pacijenta, a po pozivu su otišli i u pet kućnih poseta.

Na odeljenje Neurologije primljena su u novogodišnjoj noći dva pacijenta sa simptomima šloga (cerebrovaskularnim inzultom), dok je jedan pacijent sa akultnim infarktom miokarda, uz lekarsku pratnju,  hitno transportovan u Zdravstveni centar Zaječar na invanzivnu dijagnostiku i implantaciju stenta, saznajemo od dr Vidosave Paunović- Barbulović, vršioca direktora Zdravstvenog centra Negotin.

Jedna ekipa Hitne službe dežurala je u novogodišnjoj noći na Trgu Stevana Mokranjca, kako bi intervenisala u slučaju potrebe.

Novogodišnja noć je prošla relativno mirno i bez većih kršenja javnog reda i mira, ali je, ipak, zabeležena i po koja tuča.

Tako su jutros posle 4 časa lekari intervenisali u slučaju Negotinca starog 21, koji je učestvovao u tuči. Ovaj mladić je nakon hirurškog, neurološkog i psihijatrijskog pregleda  transportovan u Opštu bolnicu u Bor na skener glave. Kako nije postojano patološki nalaz na skeneru, pacijent je pušten na dalje kućno lečenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.