Naslovna Društvo COVID-19 U Negotinu, Zaječaru i Knjaževcu danas bez novoobolelih, u Majdanpeku četiri, u...

U Negotinu, Zaječaru i Knjaževcu danas bez novoobolelih, u Majdanpeku četiri, u Boru i Kladovu po jedan

2152
0

 

U istočnoj Srbiji na osnovu danas pristiglih rezultata novi slučajevi pozitivnih na prisustvo virusa korona zabeleženi su u Majdanpeku, Kladovu i Boru.

Ilustracija; pixabay.com

U negotinsku zdravstvenu ustanovu stigli su rezultati 17 testova, od kojih je 11 negativnih, a za šest bi trebalo da se ponovi testiranje. Prema poslednjim podacima na teritoriji opštine Negotin je aktivno sedam kovid-19 slučajeva.

U Zaječar je danas stiglo 11 obrađenih briseva i svi su negativni. U obradi je trenutno 110 uzoraka, a danas je u referentnu laboratoriju poslato još 35 uzoraka.

Na području opštine Kladovo danas je stigla potvrda da je virusom korona zaražen muškarac star 53 godine. Trenutno je u opštini Kladovo na virus korona pozitivno 50 osoba od kojih četvoro mlađih od 18 godina.

I u opštini Knjaževac je od početka meseca zabeleženo 50 kovid-19 slučajeva, a od 1. jula do danas testirano je 138 osoba. U Knjaževcu očekuju rezultate za još 40 testova. Nažalost u Kliničkom centru Niš od posledica virusa korona preminuo je muškarac star 60 godina, a u ponedeljak  je iz Niša stigla potvrda da je od infekcije izazvane virusom korona preminulo dvoje Knjaževčana.

U Majdanpek je danas stigla potvrda za još četiri novoobolela od kovida-19. Trenutno u ovoj opštini 34 Majdanpečana ima pozitivan rezultat na prisustvo virusa korona.

Na teritoriji grada Bor, prema podacima Zavoda za javno  zdravlje “Timok” u Zaječaru, od poslednjih informacija zabeležen je jedan novi slučaj virusa korona, a još jedna osoba se, nakon dva negativna testa, smatra izlečenom. U Boru je aktivnih 28 kovid-19 slučajeva.

Iako je broj kovid pozitivnih u porastu u poslednje vreme broj onih koji su u samoizolaciji, u kojoj po pravilu moraju da budu kontakti i porodice zaraženih je, međutim, u pojedinim opštinama manji od broja aktivnih slučajeva.

Tako je u Boljevcu, prema podacima zvaničnog republičkog sajta covid19.data.gov.rs u samoizolaciji jedna osoba, u Negotinu četiri, Boru pet, Zaječaru 25, Majdanpeku 33, Sokobanji 46, a Knjaževcu 47.