Naslovna Društvo U Negotinu za program stručne prakse 1,2 miliona dinara: Konkurs do 27.jula

U Negotinu za program stručne prakse 1,2 miliona dinara: Konkurs do 27.jula

299
0

Opština Negotin i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su javni poziv za realizaciju programa stručne prakse, koji se realizuje tokom 2018. godine, ali bez zasnivanja radnog odnosa.

Program stručne prakse, inače, predviđa stručno osposobljavanje nezaposlenih za samostalan rad u struci za koju su se školovali, prekvalifikovali ili zbog sticanja uslova za polaganje stručnog ispita i obavljanje pripravničkog rada.

Program se, inače, realizuje bez zasnivanja radnog odnosa, a traje šest do 12 meseci, u zavisnosti od stepena stručnosti, za nezaposlene bez radnog iskustva u struci sa srednjim i visokim četvorogodišnjim obrazovanjem.

Javnim pozivom koji je raspisala opština Negotin, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje predviđeno je da osobama koje budu angažovane, ukoliko imaju diplomu srednje škole bude isplaćeno po 12.000 dinara, a onima sa najmanje četvorogodišnjom visokom školom 16.000 dinara mesečno tokom obavljanja stručne prakse.

Opština Negotin, inače, izdvaja 1,2 miliona dinara za program stručne prakse. Konkurs za realizaciju programa stručne prakse u 2018.  otvoren je do 27.jula.