Naslovna Društvo U Negotinu vetar stvara nanose; visina snežnog pokrivača 22 cm

U Negotinu vetar stvara nanose; visina snežnog pokrivača 22 cm

386
0

Vetar koji  još od sinoć neprestano duva poprilično muka zadaje zimskim službama koje održavaju puteve.

Iako su svi putni pravci u opštini Negotin prohodni, nadležni savetuju vozačima da bez preke potrebe, ali i bez zimske opreme i lanaca, ne krenu na put, a ukoliko se za to odluče voze zaista pažljivo i oprezno.

Od ranih jutarnjih sati na terenu su sve ekipe koje održavaju puteve na teritoriji opštine Negotin, ali im velike probleme u radu otežava vetar koji vraća snežne nanose na puteve.

Kolovozi su vlažni, a zbog vetra i niskih temperatura moguće je i stvaranje poledice, pa je preporuka vozačima da brzinu kretanja prilagode situaciji na putu.

Inače, visina snežnog pokrivača u Negotinu, prema podacima Meteorološke stanice u Negotinu, iznosi 22 cm.

Na putevima prvog, drugog i trećeg prioriteta u Timočkoj i Negotinskoj Krajini kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimetara.

Duž Đerdapske magistrale učestali su sitni odroni i mestimično stvaranje nanosa usled vetra. I na prilazima graničnim prelazima Mokranje i Đerdap kolovoz je vlažan i snega ima do pet santimetara.

Meteorolozi upozoravaju na ledene dane do 1.marta sa temperaturama od -12 do -4 °C, ali i na stvaranje i povećavanje visine snežnog pokrivača, od 10 do 20 cm, a na planinama lokalno i više.