Naslovna Hronika U Negotinu u požaru izgoreli pomoćni objekti i poljoprivredne mašine

U Negotinu u požaru izgoreli pomoćni objekti i poljoprivredne mašine

3685
0

U požaru koji je u ranim jutarnjim satima izbio u negotinskoj ulici Ace Patlidžanovića u neposrednoj blizini stočne pijace oštećena su dva domaćinstva.

Požar je, pretpostavlja se, izbio oko 4 sata i 30 minuta na pomoćnom objektu u jednom od domaćinstva u tom delu grada, a zatim i na šupi u istom dvorištu.  Nažalost prijavljen je dvadesetak minuta kasnije kada je vetar koji je duvao vatru dodatno razbuktao i doprineo da se požar proširi i na šupu u susednom dvorištu.

Tom prilikom, komšiji su izgorele poljoiprivredne mašine i oprema kao što su freza, mešalica, ali i krunjač za kukuruz, alat i agregat.

Na gašenju ovog požara Vatrogasno spasilačko odeljenje Negotin angažovalo je šestoricu vatrogasaca i tri vozila koji su uspeli da uz pomoć 17 kubika vode posle više od četiri sata akcije spasu 300 kvadrata stambenog prostora i ekonomskih objekata u oba ova domaćinstva.

Nažalost, vatra je uništila oko 90 kvadrata pomoćnih objekata. Iako se pretpostavlja da su uzrok verovatno električne instalacije istraga će utvrditi šta je izazvalo ovaj požar i kolika je materijalna šteta pričinjena.