Naslovna Društvo U Negotinu snega ima dovoljno čak i za Sneška Belića od tri...

U Negotinu snega ima dovoljno čak i za Sneška Belića od tri i po metra

2686
0

Kako bi uklonio povelike količine snega koje su ovih dana zatrpale njegovo i komšijska dvorišta, ali i prilazne puteve, Negotinac Stepan Badrkić iz Naselja Rastoka rešio je da nakratko oživi uspomene na detinjstvo.

Foto: Stefan Đorđević

Prikupljajući sneg na gomilu, najpre iz svog dvorišta i sa prilaznog puta Stepanu Badrkiću je palo na pamet da bi mogao i da napravi Sneška Belića, ali kolikog, to u tom trenutku nije mogao da zna.

U pomoć su mu priskočile i prve komšije, Svetlana i Stefan Đorđević, pa je Sneško Belić počeo da raste i u visinu, a bogami i u širinu. Od početne gomile snega „izrastao“ je na metar, pa na dva…

Čak tri sata je trajala akcija pravljenja ovog gigantskog Sneška Belića koji je na kraju bio visok čak tri i po metra.

Badrkić u šali kaže da je ovom Snešku bila naklonjena majka priroda sa količinama snežnih padavina poslednjih dana, ali i službe zadužene za čišćenje snega. Da je bilo drugačije, veli, i Sneško bi bio manji.

Negotinski Sneško Belić iz naselja Rastoka dobio je osim nosa od šargarepe i metle, i guste obrve i brkove, rukavice od snega, ali i kaput sa šarenim “dugmadima”, načinjenim od čepova od plastičnih flaša, ali i četiri džepa. U dva je, doduše, “stavio” dve flaše piva, da se nađe, a na glavu crveni fes.

Trenutno mu u Negotinu ravnog nema.