Naslovna Društvo U Negotinu sneg 14 cm, Plavni 43 cm, Popovici 47 cm: Saobraćaj...

U Negotinu sneg 14 cm, Plavni 43 cm, Popovici 47 cm: Saobraćaj usporen i otežan

2643
0

Na državnim putevima prvog i drugog prioriteta u Negotinskoj i Timočkoj Krajini ima do pet centimetara, a na putevima trećeg više od 10 cm snega. Na Čestobrodici i Tresibabi smanjena vidljivost, na svim planinskim prevojima u ovom kraju zabrana saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom.

Plavna, Popadija; Foto: Milena Stojanović

Na području Negotina snežni pokrivač je dostigao 14 centimetara, ali je sneg u brdsko-planinskim selima naše opštine stvorio pokrivač od 43 centimetra u Plavni do 47 centimetara, koliko je izmereno u Popovici.

Na svim putnim pravcima u istočnoj Srbiji saobraćaj je usporen i otežan. Kako se navodi u izveštaju Zimske službe JP “Putevi Srbije” na  kolovozima prvog i drugog prioriteta ima do pet centimetara snega, a na putevima trećeg prioriteta više od 10 centimetara.

Zbog vejavice je vidljivost smanjena na Čestobrodici i Tresibabi na 50 do 100 metara.

Na snazi je zabrana saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom na putu I B-33, Debeli Lug – Negotin – granični prelaz Mokranje, I B-36, Paraćin – Boljevac – Zaječar – granični prelaz Vrška Čuka, I B-37, Selište – Bor – Zaječar, kao i  I B-35 državna granica sa Rumunijom (granični prelaz Đerdap)-Kladovo-Negotin-Zaječar-Knjaževac-Svrljig-Niš.

Foto: Mirjana Stanisavljev Vasić

Zabrana važi i na putnim pravcima drugog A prioriteta: 218 Boljevac-Rtanj-Soko Banja-Vrelo-Gornja Toponica, kao i 161 Bratinac-Salakovac-Malo Crniće-Petrovac na Mlavi-Žagubica-Brestovac.

Vozači, međutim, ističu da su putevi prvog prioriteta očišćeni, ali da najviše problema ima u onima koji se čiste tek kad se očiste glavni putevi. Tako je jutros saobraćaj bio znatno otežan na državnim putevima prema Zaječaru, posebno deonica do Salaša, ali i ka Kladovu, deo ka Samarinovcu i Prahovu, i uobičajeno u timočkom delu opštine Negotin.

Što se opštinskih i lokalnih puteva tiče, kako navode u Javnom komunalnom preduzeću “Badnjevo” ekipe su još od 4 sata na terenu u Sikolu, Popovici, Karbulovu i Brestovcu, a od 6 sati ka Dupljanu, Malajnici i Jabukovcu. Ovo preduzeće, inače, čisti opštinske, lokalne puteve i ulice u gradu.

U Situacionom centru opštine Negotin ističu da je u toku čišćenje ulica u gradu, kao i da će tokom prepodneva ekipe JKP „Badnjevo“ biti angažovane na čišćenju puteva ka Vidrovcu, Badnjevu i Miloševu.